El 15 de desembre, doble Concert de Nadal amb l'Orquestra de Cambra Catalana i la Coral Càrmina
Above Content Body
Content Core
La Regidoria de Cultura organitza el doble concert de nadal anomenat 'El Cor de Nadal' amb l'Orquestra de Cambra Catalana i el Cor Càrmina. El concert s'adreça a totes les famílies i es fan organitzem dues sessions, la familiar i la per a tots els públics, amb una posada en escena amb un total aproximat de 50 músics i cantaires.
A les 11.15 hores arrenca el concert familiar (només amb l'Orquestra de Cambra) i tres quiarts d'hora després, a les 12.00 h, concert per a tots els públics, amb l'Orquestra i el Cor.
L'esdeveniment es fa a la sala teatre de la Societat Cultural Sant Jaume i l'entrada és gratuïta.
La sessió familiar està pensada per apropar la música clàssica a totes les persones infants i joves que hi assisteixin, amb una perspectiva més dinàmica i didàctica; una experiència enriquidora i única.
Orquestra de Cambra Catalana
Fundada per Joan Pàmies l’any 1986, l'Orquestra de Cambra Catalana vetlla per l'excel·lència de les seves interpretacions, per apropar la música a tothom, per promoure els joves talents i per innovar i difondre noves creacions.
L'orquestra ha ofert més de set-cents concerts i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d'Espanya. També ho ha fet a Albània, França, Itàlia, Polònia, República Txeca, Argentina, Xile, Mèxic, Uruguai, Líban, Tunísia i Xina.
Solistes del prestigi de Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Evelyne Dubourg, Montserrat Torrent o Enrica Guarini han actuat en els seus concerts. En aquesta relació s'afegeixen noms rellevants del panorama actual com Ludmil Angelov, Marco Fiorini, Assumpta Mateu, Miquel Marín, Jesús Angel León, Yuval Gotlibovich, Raquel Castro, Marta Arbonés, Joan Espina o Melani Mestre.
Entre els directors que han estat al capdavant de l'orquestra destaquen Mihail Angelov, Marçal Gols, Lucien Jean Baptiste, Yukio Kithara, Milen Nachev, Gerard Pastor, Roit Feldenkreis o Xavier Pagès-Corella.
L’OCC ha enregistrat per a les Ràdios i Televisions d'Espanya, França, l'Argentina, Mèxic i Tunísia. També té gravats set CD amb música inèdita, fonamentalment de compositors catalans.
L'orquestra s’empara en l'associació que porta el seu nom, és orquestra resident del Festival de Música del Maresme i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i l’AIE.
Joan Pàmies, director artístic de l'Orquestra
Va néixer a Valladolid on va cursar estudis musicals. Posteriorment es va traslladar a Barcelona on va continuar els estudis que més tard ampliaria a Brussel·les, Stuttgart i Madrid.
La seva trajectòria professional s’ha projectat en les vessants de la interpretació instrumental, la docència i la direcció orquestral i coral. Ha estat professor titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya i durant quinze anys va exercir com a catedràtic al Conservatori Municipal de Música Barcelona.
És fundador i director de l’Orquestra de Cambra Catalana i ha dirigit agrupacions corals, simfòniques i de cambra tant a Espanya com a l’estranger, principalment a Europa i Llatinoamèrica.
Xavier Pagès-Corella, director associat
Va estudiar piano, composició i direcció a Barcelona amb Margarita Serrat, Salvador Pueyo i Albert Argudo, i a Viena amb Reinhard Schwarz i Georg Mark.
Com a director i compositor ha col·laborat amb algunes de les més importants orquestres espanyoles i també ho ha fet a Allemanya, França, Regne Unit, Argentina, Mèxic i EUA.
Ha estat premiat en els concursos de composició musical Andrés Gaos, Ciutat de Tarragona, Oare String Orchestra Composing Competition i Mirabent Magrans.
És director musical del Barcelona Modern Ensemble, director associat de l’Orquestra de Cambra Catalana i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu.
Coral Càrmina
De la mà del mestre Jordi Casas i Bayer, el naixement de la coral Càrmina el 1972 va ser el fruit de l’impuls d’un grup de músics joves que es van comprometre amb la qualitat musical. Una nova manera de fer que ha marcat el camí de moltes altres corals del país.
La coral ha estat dirigida en diferents etapes per J. Pons, F. Guillén, J. Vila, A. Cañamero, M. Ríos, F. Marina i G. Sierra. Des del 2013, Daniel Mestre n’és el director. El cor ha treballat també amb directors de prestigi internacional com Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Christopher Hogwood, Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Andrew Parrott o Ton Koopman, entre d’altres. El seu repertori abasta des de la polifonia internacional al descobriment i l’aposta per autors catalans, com mostra la seva participació en l’estrena d’obres de F. Mompou, F. Homs, M. Valls, J. Guinjoan, J. Soler, X. Benguerel, Brotons, León, J. Vila i Carbonell, Josep Mª Guix, Xavier Pagès-Corella o Joan Magrané, ha estat una de les senyes d’identitat del nostre cor.
Entre les seves produccions podem destacar que des del 1986 fins al 2002 fou el cor col·laborador de l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya; la seva participació en la inauguració dels Auditoris de Barcelona i de Madrid o en l’acte d’Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.
Ha realitzat diversos enregistraments entre els quals destaquen “Tosca”, “L’alta naixença del rei en Jaume” de Gerhard, “A vision of Ariel” de Saminsky, el “Psalm 126″ de Philip Glass, l’”Stabat Mater” de Brotons i “El Llibre Vermell” de X. Benguerel.
Aquest compromís de qualitat l'ha acompanyat els darrers 45 anys d’història i ens continua empenyent cap a nous desafiaments.
Càrmina està formada per un col·lectiu de 45 cantaires amb una sòlida formació musical i experiència en el cant coral que comparteixen les mateixes inquietuds musicals.
Programa del doble concert del 15 de desembre a Premià de Dalt
Concert Familiar