Notícies

Navigation Bar

Divendres 3 d'agost i el proper 21 de setembre es duu a terme una nova actuació contra la propagació del mosquit tigre a Premià de Dalt

El passat 6 de juliol es va realizar la primera de les tres actuacions previstes, concretament amb 69 intervencions.

Above Content Body

Content Core

El mosquit tigre, després d'haver colonitzat el Barcelonès i el Vallès Occidental, es va disseminar pel Maresme i el 2010 ja era present a la totalitat de municipis (podeu veure la seva expansió territorial, CLICANT AQUÍ. El Consell Comarcal, conscient que només es pot actuar contra la plaga a partir d'una estratègia conjunta, va crear el Servei comarcal de control de mosquits i va planificar tota una sèrie d'actuacions encaminades a frenar-ne la seva propagació. L'aposta ha estat la de controlar la reproducció del mosquit mitjançant l'aplicació d'un larvicida específic en els principals punts de cria que es troben a l'espai públic (els embornals sifònics).

Aquest any, el CCM torna a repetir la campanya i ja està actuant en els 21 municipis que s'hi han adherit: Alella, Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Caldes d'Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Mataró, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. En total s'estan tractant més de 9.500 embornals sifònics. A cadascun d'ells es fan 3 intervencions per assegurar l'efectivitat del tractament.

En el cas del nostre municipi, la primera actuació va tenir lloc el passat 6 de juliol (69 intervencions), la segona s'ha programat per divendres 3 d'agost i la tercera es farà el proper 21 de setembre.

L'ajut de la ciutadania, imprescindible. El mosquit tigre és cosa de tots/es!
Tot i les actuacions que s'estan realitzant a l'espai públic, l'Ajuntament i el Consell Comarcal recorden que per aconseguir frenar l'expansió del mosquit tigre cal la col·laboració ciutadana. Dins els espais privats hem de buscar tots els petits punts de possible acumulació d’aigua i hem de tenir cura perquè aquesta no estigui acumulada més enllà de 5 dies.Ho podrem fer seguint aquests senzills consells:

  • Posar, sempre que sigui possible, sota cobert tots els petits recipients per evitar que s’omplin d’aigua de pluja.
  • Buidar dos cops per setmana tots els recipients que estiguin a l’aire lliure i que tinguin aigua.
  • Podeu veure els llocs més habitual de posta d'ous dels mosquits tigres, CLICANT AQUÍ

Below Content Viewlet

Document Actions