Notícies

Navigation Bar

Divendres 26 de març es presenta el Protocol municipal per a l’abordatge de la violència masclista

El document amplia els àmbits de la violència i especifica i coordina les actuacions dels serveis municipals en cada cas.

Above Content Body

Content Core

La presentació del Protocol per a l’abordatge de la violència masclista de l’Ajuntament de Premià de Dalt es fa divendres 26 de març a les 9 del matí de forma telemàtica a conseqüència de la situació actual de pandèmia. A banda de participar les diferents persones de la Comissió tècnica, també intervindran la regidora d’Acció Social, Isabel Sola, la presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació, Lluïsa Moret, i l’alcalde, Josep Triadó. L’acte es podrà veure properament a través del canal Youtube municipal, Premià de Dalt Media oficial, on quedarà penjat perquè tota persona que ho desirtgi pugui consultar la presentació.

El document és un protocol marc que ha elaborat el departament municipal d’Acció Social -l'autora n'és la consultora Maria Ferré Espín-, sota la coordinació de l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació, i amb el suport de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, Pacto de Estado contra la violencia de género, Institut Català de les Dones i Ajuntament de Premià de Dalt.

El Protocol coordina els diferents serveis municipals implicats en casos de violència masclista (Acció Social, cossos de seguretat, centres educatius, serveis sanitaris...) i en garanteix l’eficàcia. També estableix actuacions específiques respecte la infància maltractada i en presumpta situació de desemparament, per a les persones grans, en cas de violència filio parental, en l'àmbit laboral i en l'àmbit social o comunitari.

En resum, el Protocol municipal per a l’abordatge de la violència masclista és un document marc que deixa per escrit la metodologia de treball amb la intenció desenvolupar en el futur protocols específics per a casos de violències concretes com la mutilació genital femenina o l’assetjament en festes. Per a l'elaboració del text, el departament municipal d’Acció Social ha treballat amb una comissió tècnica integrada per les regidories d’Acció Social, Ensenyament, Joventut i Ocupació, Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Maresme (SIAD), Policia Local i Mossos d’Esquadra, Àrea Bàsica de Salut de Premià de Mar, Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Mataró-Maresme i amb els centres d’ensenyament de Premià de Dalt INS Valerià Pujol i Bosch i les escoles Marià Manent i Santa Anna.

Below Content Viewlet

Document Actions