Notícies

Navigation Bar

Diumenge 27 d'abril l'Ajuntament lliura els seus Honors i Distincions

El Consistori homenatja diverses entitats i persones, lliura 5 Medalles d´Honor i nomena Fill Predilecte, a títol pòstum, a Jaume Riera i Boatella

Above Content Body

Content Core

Medalla d'Honor de l'Ajuntament de Premià de DaltL'acte institucional i solemne tindrà lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament, a 2/4 de 12 del migdia. L’esdeveniment és fruit de l’aprovació del Reglament Municipal d’Honors i Distincions per part del Ple (10/06/2013) i del posterior acord plenari (11/11/2013) sobre els honors i distincions que es lliuren diumenge 27 d’abril.

La voluntat de l’acte, explica l’alcalde, Joan Baliarda, “és retre un més que merescut homenatge a persones i entitats que han configurat el Premià de Dalt que avui tots coneixem”, i afegeix, “i el desig que les generacions futures en tinguin coneixement”.
Totes les distincions que s’atorguen han estat valorades i acordades, de forma unànime, per una Comissió de valoració de mèrits formada per veïns i veïnes, entitats i representants polítics.

Les cinc Medalles d’Honor que s’entregaran són les següents:

  • Medalla d’Honor, a títol pòstum, a en Jesús Fuxet i Compte, al mèrit social i cultural
  • Medalla d’Honor a l’Albert Manent i Segimon, al mèrit cultural
  • Medalla d’Honor a en Pere Planas i Soley, al mèrit social, cultural i esportiu
  • Medalla d’Honor a en Manuel Rodríguez Muñoz, al mèrit polític i social
  • Medalla d’Honor a la Societat Cultural Sant Jaume, al mèrit social, cultural i esportiu

El disseny és obra del reconegut joier Ramon Oriol, i la seva proposta va ser escollida, unànimament, pels integrants de la Comissió de valoració de mèrits en el decurs del concurs que es va convocar des de l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Associació d'Artistes de Premià de Dalt.

Finalment, s’atorgarà la màxima distinció de l’Ajuntament, el títol de Fill Predilecte de Premià de Dalt, a títol pòstum, a en Jaume Riera i Boatella. És el primer cop que es lliura aquest reconeixement.

JAUME RIERA i BOATELLA (Premià de Dalt, 1936-2005)
Agricultor especialitzat en la flor tallada i el cultiu de la planta ornamental, va fundar l’any 1.975 l’empresa Riera – Villagrasa.  
Va ser regidor de l’Ajuntament de Premià de Dalt en dues ocasions, primer durant la legislatura 1983-1987, en què va impulsar, entre altres, el Pla General d’Ordenació Urbana l’any 1985; i posteriorment durant els anys 1994-1995.

Fou membre fundador i president de Corma, cooperativa de plantes ornamentals del Maresme; president de l'Associació de Defensa Forestal de Premià de Dalt (ADF); president de la Federació d'aquestes associacions del Maresme; fundador i president de l’Associació de Propietaris Forestals de Premià de Dalt i vicepresident d'Agrudalt, SCCL, Agrupació de Pagesos de Premià de Dalt.

També va ser Membre del Consell de Protecció de la Natura; membre fundador i president de la Federació de Viveristes de Catalunya; cap de la Branca de Flor i Planta de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i de la Confederació de Cooperatives Agràries d'Espanya.

Al llarg de la seva vida, i també a títol pòstum, va rebre premis, condecoracions i reconeixements per part de la Generalitat de Catalunya. Destaquem:

  • La Medalla de l’Agricultura, l’any 2006, per la seva tasca dins l’àmbit de l’agricultura
  • El Premi Honorífic Joaquim M. De Castellarnau 2004, per part de la Diputació de Barcelona, per la seva dedicació, entre altres, a la prevenció dels incendis forestals

A banda d'aquests honors i distincions, diumenge 27 d'abril també es presentaran públicament tres alcaldes que s'han col·locat a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, a l'entrada del consistori. Una d'elles és la Galeria d'Alcaldes i les altres les conformen les persones i entitats que han rebut els màxims reconeixements municipals. La Galeria d'Alcaldes la conforma una relació amb els noms, cognoms i mandat dels màxims dirigents municipals des de l'any 1854, i ha estat possible gràcies a l'Arxiu Municipal i a les famílies dels alcaldes que han facilitat informació i imatges dels seus aprents.

Below Content Viewlet

Document Actions