Notícies

Navigation Bar

Dissabte nit, Joel Minguet és el protagonista de la segona representació de l'EscenARTS d'hivern

Amb “Lorca, retratos de juventud” descobrirem el Lorca més sensible i de la seva primera època

Above Content Body

Content Core

Lorca, retratos de juventudlogo escenARTS"Lorca, retratos de juventud", porta a l'actor Joel Minguet al teatre de la SC Sant Jaume dissabte 18 de febrer, a les 21.30 hores, amb aquesta obra que ens farà descobrir el Lorca més sensible i de la seva primera època, musicant poemes com Madrigal, Chopo muerto, Tarde i altres. L'obra comença amb una carta recitada de Dalí a Lorca de l'any 1926 i l'espectacle acaba amb una carta de Dalí a Lorca del 1927, escrita al Cafè de la Rambla de Barcelona. Entremig, poemes musicats, anècdotes i alguns textos com l'Oda a Salvador Dalí.

Moments sensibles i poemes musicats de forma brillant, un espectacle proper que va desengranant moments de la vida del poeta a través de la música i la paraula. Un treball quirúrgic de l'actor Joel Minguet, conegut per les seves aparicions a sèries de televisió, teatre, ràdio... però també ha destacat en altres facetes de les arts escèniques com ara la de cantautor i guitarrista.

L'ESCENarts clourà la seva programació d'hivern el 18 de març amb "Víctor Català, la senyoreta de l'Escala", de Terratrèmol Producions, un espectacle familiar i multidisciplinari amb música, dansa, teatre i narració, que tracta un tema tan actual com la discriminació de gènere partint de la biografia i obra de l’escriptora Caterina Albert i Paradís (1869-1966), més coneguda literàriament amb el pseudònim de Víctor Català, de qui el 2016 es commemoren els 50 anys de la seva mort (commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya).

L’espectacle presenta la història de la Victòria, una nena del segle XXI que pateix un conflicte de discriminació de gènere. A les golfes de casa, hi troba un vell llibre a partir del qual descobrirà la història de la Caterina, una noia que per poder escriure es va haver d’amagar darrere d’un nom d’home durant molts anys.

Cal recordar que l’EscenARTS d’hivern el va obrir l’espectacle "Follow the leader", de la companyia XeviXaviXou, un espectacle sobre el fenomen fan amb la dansa i l'humor com a protagonistes, un autèntic homenatge als grans músics i als seus nombrosos fans, i alhora una reflexió sobre la fama en l'escena musical.  

Les entrades per aquest EscenARTS ja es poden comprar de forma anticipada a través del portal web d'Atrapalo a un preu de 10 euros o bé  a taquilla el mateix dia de les representacions, a 12 euros. Els menors de 29 anys poden adquirir les entrades a taquilla a un preu de 9 euros. Totes les obres es representaran al teatre de la SC Sant Jaume, on també es pot gaudir al bar-restaurant del "menú espectacle" a un preu de 4,5 euros, que inclou beguda i entrepà.

escenARTS Hivern

Below Content Viewlet

Document Actions