Notícies

Navigation Bar

Dissabte 20 de maig aixequem el teló del 40è Festival de Música del Maresme a Can Casadellà

I també es presenta la Guia de Festivals de Música del Maresme

Above Content Body

Content Core

logotip Festival de Música del MaresmeFlyer FestivalGuia de Festivals de Música del MaresmeDissabte 20 de maig, a les vuit del vespre, en un entorn espectacular com és la masia de Can Casadellà, s'obrirà la 40a edició del Festival -organitzat pel Consell Pro Música de Premià de Dalt amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música- amb el concert inaugural i gratuït a càrrec de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i el grup Coses.


L’històric i renovat Grup Coses ha decidit unir esforços amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona per preparar un concert amb una lectura actualitzada dels temes més emblemàtics del seu repertori: Au, Jovent! El campaner de Taüll, Nova Oració del Parenostre, Com hauria estat bell, Pell de tambor. El faroner del Cap de Creus, Goig enllaor de Felip V...

Les altres tres actuacions a Premià de Dalt tindran lloc els dissabtes 3 de juny, 29 de juliol i 30 de setembre.

El 3 de juny gaudirem de Balkanaizer amb Ivan Ilic, Milica Jovicic, Martin Meléndez i Yehosuá Escobedo a Can Mus.
Arrels i terra balcàniques resulten tangibles i accessibles en el treball de presentació d'Ivan Ilic Balkanaizer. Onze temes nacionals de Macedònia, revisats i reformulats amb un filtre actual, fidel i primigeni a la vegada, a través dels quals podem viatjar a la república balcànica. El so té un ric ventall de sensacions i matisos, plens de llum i aire fresc. Una cruïlla de gèneres molt benvinguts gràcies als discursos dels seus membres. La veu soprano de Milica Jovicic, per exemple, afegeix caràcter amb suavitat i dolçor. La percussió, per una banda, evoca el tarannà macedoni.

El 29 de juliol, com ja és tradicional, l'incomparable marc dels jardins de Can Claramunt acolliran el concert de l'Orquestra de Cambra Catalana, amb el director artístic del Festival de Música del Maresme, Joan Pàmies al capdavant de l'orquestra.

L’Orquestra de Cambra Catalana -l’OCC- va ser fundada per Joan Pàmies l’any 1986. El seu repertori abasta totes les èpoques i compositors, donant especial relleu a la interpretació i difusió de la música catalana, tant de compositors contemporanis com de mestres del passat.
L’orquestra ha ofert més de cinc-cents concerts al llarg de la seva trajectòria i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d’Espanya i d’arreu del món. Està emparada en l’associació del seu nom i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull, AIE i la col·laboració de Bodegues Sumarroca. És orquestra resident del Festival de Música del Maresme, liderat per l’Ajuntament de Premià de Dalt.

Finalment, el 30 de setembre s'ha programat una actuació adreçada al públic familiar. Duo Tocatta, amb Violintastik, a la Societat Cultural Sant Jaume.
L’espectacle consisteix en un erràtic i còmic recorregut per la història de la música, començant amb el barroc i el classicisme i acabant a la música pop i de pel·lícules actual. El show esta` articulat al voltant de diferents números separats per falques i explicacions d'una veu en off que porta el fil de l'espectacle amb claredat. Sovint es produeixen girs o barreges musicals originals per trencar amb el que s'esperaria d'un concert habitual, essent evident des del primer moment el caire desenfadat de l'espectacle.

En cas de pluja, els concerts es celebrarien al teatre de la Societat Cultural Sant Jaume.

Aprofitant la inauguració del consolidat Festival de Música del Maresme, enguany es presenta al municipi la Guia de Festivals de Música del Maresme, una proposta comarcal de Costa de Barcelona Maresme que ofereix música diversa per a gaudir d'aquest art durant tot l'estiu a diferents municipis maresmencs.

cartell

cartell

Fitxer: CartellFMM17.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 4,15 MB

Guia de Festivals de Música del Maresme

Guia de Festivals de Música del Maresme

Fitxer: guia_fest_musicals_17_web_0.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 52
Mida: 3,63 MB

Below Content Viewlet

Document Actions