Notícies

Navigation Bar

Dissabte 16 de març, omplim el Teatre de Sant Jaume!

El proper 16 de març tenim una cita al calendari i un gran repte col·lectiu: aconseguir que s'omplin les platees dels teatres d'arreu de Catalunya per homenatjar com mai les arts escèniques.

Above Content Body

Content Core

Un sold out massiu, inèdit al món, i amb un protagonista principal destacadíssim: tu. Només has de triar la teva butaca, seure i gaudir de l’espectacle. La resta serà història.

Cap Butaca Buida neix amb un objectiu tan ambiciós com possible: convertir Catalunya en la capital mundial de les arts escèniques. I es vol fer comptant amb el bo i millor que té aquest país: la seva gent, la societat civil que es mou cada vegada que té al davant una fita històrica.

El repte que es proposa és el següent: omplir totes les butaques dels teatres de Catalunya el proper dissabte 16 de març de 2024. Que no quedi cap butaca buida. Un esdeveniment sense precedents per fer d’aquesta data la primera gran Diada del Teatre a Catalunya, un Sant Jordi de les arts escèniques que esdevingui una celebració anual. 

Cap Butaca Buida és una iniciativa impulsada per Adetca, Time Out, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Tanmateix, el seu èxit depèn de cadascun de nosaltres. Tria la teva butaca i comparteix el repte amb tota la teva gent: el proper 16 de març, tu ets el protagonista de la major representació teatral que s’ha fet mai a Catalunya!

Una iniciativa solidària 

“Cap Butaca Buida” és una iniciativa que “vol demostrar al món el potencial cultural de Catalunya i ser, a la vegada, solidària. El sector porta anys reclamant el 2% del pressupost de la Generalitat per a inversions en cultura i és per aquest motiu que Adetca destinarà aquest mateix percentatge mínim de la recaptació total a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l’entitat beneficiària serà Pallassos sense fronteres per “la seva tasca humanitària”. 

“Cap Butaca Buida” és una campanya que depèn de la mobilització de la gent. Una mobilització que s’ha de fer poble a poble, barri a barri, teatre a teatre. Cada català i cada catalana que estigui omplint la seva butaca sabrà que està participant d’una fita col·lectiva que traspassarà totes les fronteres. 

A Sant Jaume, "León a la terra dels homes", amb Miquel Gelabert i Òscar Intente

Aquest espectacle és la proposta de la Societat Cultural Sant Jaume per participar a Cap Butaca Buida el dissabte 16 de març a les 19 hores. 

La proposta

Saint-Exupéry va dedicar El Petit Príncep a l'escriptor i crític d'art Léon Werth, el seu gran amic, un ex-combatent de la Primera Guerra Mundial, un vell jueu pacifista a la França ocupada. Léon Werth també és ben present a Terra dels homes. Vuitanta anys després, hem imaginat la trobada al desert d'aquests dos nàufrags de les dues grans guerres europees, com si el petit príncep tal com el vam conèixer no hagués existit mai. Un personatge radicalment diferent però amb la mateixa mirada perplexa davant les nostres actituds: seriosos, vanitosos, mesquins, esclaus, competitius, ridículs. Un conte sobre l'amistat, la vida, la mort, i la responsabilitat de ser persones.

Ja podeu comprar les entrades per a veure aquesta obra i participar activament en la iniciativa Cap Butaca Buida. Ho podeu fer des d'aquí!

 


 

Below Content Viewlet

Document Actions