Notícies

Navigation Bar

Dissabte 15 de novembre Premià de Dalt inaugura el circuit per a tothom "Sumant Capacitats"

Es tracta del tercer circuit del món amb aquestes característiques, i tots tres són a Catalunya

Above Content Body

Content Core

cursa premià de dalt

Es tracta d’un projecte solidari entre l’Ajuntament i la Fundació Itinerarium que consta d’uns recorreguts adaptats a tots els col·lectius, amb senyalització permanent i aptes per a persones cegues, sordes, amb dificultats de mobilitat, amb dificultats intel·lectuals i mentals, gent gran, turisme familiar. En definitiva, per a totes aquelles persones que vulguin gaudir de l’esport a l’aire lliure amb paisatges inspiradors, com és l’entorn de Sant Mateu, al Parc de la Serralada Litoral.

sumant capacitats

Els campions del món de curses de muntanya Kilian Jornet i Núria Picas són els padrins dels circuits i curses Sumant Capacitats.

 A qui s’adreça el Circuit Inclusiu de Premià de Dalt:

  • Persones cegues
  • Persones sordes
  • Persones amb dificultats de mobilitat (veure bicis adaptades)
  • Persones amb dificultats intel·lectuals
  • Persones amb dificultats mentals
  • Persones grans
  • Tots i totes sumant capacitats

Suport d'esportistes i entitats esportives de Premià de Dalt

El teixit esportiu del poble va donar suport a la CUrsa Sument Capacitats de Premià de Dalt en un acte de presentació que va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament el passat dimecres 5 de novembre. Podeu veure aquí les imatges.

Sumant Capacitats a Premià de Dalt
Amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte, dissabte 15 de novembre es farà a Premià de Dalt la cursa ‘Sumant capacitats’. Serà a les 10 del matí i se sortirà de l’estació elèctrica de Sant Mateu. Per tal de participar a la cursa, es demana prèvia inscripció, que és gratuïta i que es pot fer a través del web de l'Anna Vives  on també es pot trobar més informació sobre el recorregut de la mateixa.

Aquest circuit ha estat dissenyat per l’expert en muntanya Eduard Jornet, i pensat per ser el màxim d’inclusiu, allunyant-lo de l’asfalt i amb un traçat que motivi als corredors o caminants pel seu relleu: amb pujades, baixades i moments divertits. Pel que fa a l’accessibilitat, cada col·lectiu tindrà un manual per saber la millor manera de realitzar el recorregut segons la seva problemàtica.

“Sumant Capacitats” incorpora senyalització que quedarà de manera permanent al territor. Els plafons mostren el mapa amb el recorregut, el desnivell i l'explicació del projecte; i també es contempla el llenguatge Braille per a les persones cegues. Les estaques tenen colors diferents segons el recorregut i també usen llenguatge Braille, i a més, els plafons també incorporen informació cultural del territori per fer-los més enriquidors.

Fundació Itinerarium
La Fundació és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats mitjançant el projecte BOX21 que encapçala l’Anna Vives, creadora de la seva pròpia tipografia. La col·laboració de l’Ajuntament amb la Fundació també va fer possible, fa uns mesos, que la revista municipal La Pinassa llueixi aquesta lletra. El projecte vol sensibilitzar sobre les capacitats de les persones amb necessitats especials i fer projectes que ajudin a millorar la seva felicitat. A banda dels circuits, col·labora en la creació d’agendes d’actes d’oci que permetin conèixer els actes inclusius de lleure que hi ha a les diferents ciutats.

Aquí podeu veure la II Cursa Sumant Capacitats que va tenir lloc a Berga.
 

Below Content Viewlet

Document Actions