Notícies

Navigation Bar

Dimecres 3 de maig el Conseller Josep Rull posa en marxa un nou sistema de recollida de petits envasos a Premià de Dalt

7 màquines que lliuren recompenses en dipositar-hi petits envasos de plàstic i alumini

Above Content Body

Content Core

estació de recollida de petits envasosEl Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, posarà en marxa dimecres 3 de maig, a les 11 del matí, aquest nou sistema d’estacions de reciclatge que ha de contribuir en la reducció de petits envasos rebutjats a dia d’avui.

Es tracta de màquines pioneres dissenyades per a reciclar, totalment integrades i personalitzables a càrrec de l’empresa catalana “Smart RVM”.

Aquest sistema posa en valor la recollida selectiva ja que promou la recuperació de petits envasos que fins ara es llençaven a papereres, formant part de la fracció resta. Per aquest motiu, les 7 màquines que s’instal·laran a Premià de Dalt es col·loquen a espais força freqüentats pròxims a les escoles i als equipaments esportius:

  • Plaça de la Fàbrica
  • La Poma Bike Park
  • Camp de Futbol Municipal
  • Pavelló Poliesportiu Municipal
  • Parc Felicià Xarrié
  • Petanca del barri Santa Anna – Tió 
  • Plaça la Petanca del barri del Remei


La innovació, el reciclatge i l’aspecte social són els tres principals valors d’aquest sistema de recollida de petits envasos.

Innovació. El programa es desenvolupa a través d’unes estacions de reciclatge que identifiquen, classifiquen, recol·lecten i processes envasos buits de begudes.

Reciclatge. Es foments i reforça la consciència ciutadana quant a reciclatge i es redueixen els residus plàstics i metàl·lics tant de la via pública com de les papereres. Per tant, s’optimitzen residus.

Atenció social. L’activitat manual es duu a terme amb fundacions i associacions promotores d’inserció laboral en sectors susceptibles d’exclusió social / famílies vulnerables.

En dipositar els envasos a l’estació de reciclatge, aquesta lliura una recompensa que serà bescanviada per l’entitat premiadora. Per tant, es crea una experiència positiva per a la persona que fa el gest de reciclar. Les màquines disposen d’una pantalla que serveix de mitjà de publicitat i de guia pels clients i que facilita l’estat i planificació de la recollida dels petits envasos i la gestió del programa de punts i promocions.

Amb aquest sistema s’aconsegueix:

  1. Reduir els materials que avui es rebutgen (al terra o a papereres).
  2. Incrementar el valor de l’experiència del reciclatge reforçant el compromís del veïnat.
  3. Promoure la inserció laboral en persones vulnerables amb risc d’exclusió social perquè la recollida dels elements reciclats i compactats dins de cada màquina la fan fundacions que tenen cura de col·lectius desprotegits.

Altres ajuntaments de la comarca del Maresme estan estudiant la possibilitat de posar en marxa als seus municipis aquestes estacions de reciclatge, a partir de l’experiència de l’Ajuntament de Premià de Dalt.

Below Content Viewlet

Document Actions