Notícies

Navigation Bar

Dimecres 24 de febrer Sílvia Tarragó presenta el seu llibre “La veu del roure” a la Biblioteca Jaume Perich

Above Content Body

Content Core

L'obra, "La veu del roure" va guanyar el Premi de Narrativa Juvenil de la Vall d´Uixó 2008, mitjançant una narració que reivindica la tradició de la literatura oral i també la transcrita per grans mestres i que ha perdurat fins avui. El llibre -que publica Bròsquil Edicions- reivindica l'amor a la natura i els seus grans secrets els quals hem perdut atrapats en la voràgine de la vida actual. L'autora, Sílvia Tarragó, construeix una estranya caixa xinesa component una història dins d'una altra història que ens apropa a les llegendes i rondalles de les muntanyes del Maresme, on es contextualitza l'acció.

Sinopsi

Beatriu, la protagonista, neix en un poble on les supersticions i les rondalles a la vora del foc són encara vigents, en un temps on la natura és capaç d’estimular la imaginació i la fantasia és a tocar de la realitat. Potser per això acaba convertida en un dels personatges del conte en què esdevé la seva història i diverses vivències l'acosten cap a un món ocult i primigeni, al marge de la dolorosa realitat que l'aïlla de la gent, fent-la formar part d'un nou univers desconegut i màgic. Isabel, una nena inquieta i curiosa, descobreix el que Beatriu amaga i s'adona que la realitat no és única, que sempre hi ha més secrets, experimentant per ella mateixa l'inexplicable de la màgia del bosc i les forces que hi habiten. “La veu del roure” és una narració intimista, però també inquietant, on s'aprofundeix en els orígens de l'imaginari, revelant l'imprecís límit que el separa de la realitat en què es mouen uns personatges senzills i propers. Les llegendes, com es demostra en aquest relat, sempre són reflex de fets reals.

La presentació de "La veu del roure" tindrà lloc el dimecres 24 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Jaume Perich, en un acte en què col·laboren l'Ajuntament, la Biblioteca Jaume Percih, el Consell Municipal de Cultura i la Diputació de Barcelona.

Descarregueu-vos aquí la portada del llibre

Below Content Viewlet

Document Actions