Notícies

Navigation Bar

Diluir l’orina dels gossos amb aigua ja és obligatori a Premià de Dalt

Tens un gos? Vine a buscar la teva ampolla per a ruixar els seus pipís als carrers i places del poble. L’Ajuntament de Premià de Dalt en distribueix de forma gratuïta entre el veïnat!

Above Content Body

Content Core

Aquesta acció és l’eix de la campana “Així, sí. Suma’t al civisme”. Una iniciativa de la regidoria de Medi Ambient que neix amb l’objectiu d’estendre la consciència cívica per tal d’eliminar el problema de les miccions dels gossos en la via pública. Com detalla la regidora de l’àrea, Marta Bosch, “impulsem el repartiment gratuït de les ampolles com a campanya de sensibilització amb l’objectiu de minimitzar l’impacte dels orins dels gossos al carrer en diferents espais públics, façanes i mobiliari urbà”.

L’ampolla es podrà recollir a l’Ajuntament de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i  per a rebre-la, cal estar empadonat a Premià de Dalt, tenir el gos censat al Registre municipal o bé censar-lo allà mateix. És un tràmit gratuït que inclou la necessitat de comunicar la mort i/o canvi de domicili de l’animal de companyia.

Com utilitzar l’ampolla

Cal omplir-la amb aigua de l’aixeta i si es vol, afegir-hi vinagre blanc, en una proporció aproximada de meitat i meitat. Posteriorment, aquest contingut ha de ser abocat directament sobre l’orina del gos.

Sancions de fins a 400 € en cas d’incompliment

L’ordenança municipal estableix que el veïnat propietari d’animals de companyia han de ruixar amb aigua la zona on el seu animal s’hagi pixat, sobretot en els elements del mobiliari urbà, parterres enjardinats i als escocells amb vegetació. L’orina s’ha de diluir per tal d’assegurar la neteja de la zona afectada de la via pública i evitar així la degradació del mobiliari urbà. No fer-ho serà un incompliment lleu, amb sancions que oscil·len entre els 100 i els 400 euros.

Quines són les altres obligacions de les persones propietàries de gossos?

  • Censar el gos: tràmit online.
  • Posar-li xip.
  • Portar-lo lligat quan surti de casa.
  • Recollir els excrements i no llançar-los a les papereres. Cal fer-ho en els contenidors de rebuig i els punts de recollida expressament identificats.
  • Els gossos potencialment perillosos han de portar morrió i cal tenir llicència de tinença d’animals i assegurança de responsabilitat civil.

La distribució de les ampolles reutilitzables es mantindrà fins a l’exhauriment de les unitats disponibles.

 

Below Content Viewlet

Document Actions