Notícies

Navigation Bar

Dijous 17 de maig presentem el servei d’acompanyament del comerç de Premià de Dalt

Un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de crear l'Associació de Comerciants i dinamitzar el comerç local

Above Content Body

Content Core

El diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, presentarà dijous 17 de maig els resultats del servei d’acompanyament d’ens locals i associacions de comerciants per dinamitzar l’activitat comercial del municipi. Un estudi subvencionat per la Diputació de Barcelona. 

En aquest projecte s’han realitzat diverses sessions de treball amb el col·lectiu de comerciants que han donat com a fruit la futura creació de l’Associació de Comerciants i la Taula Motora del Comerç de Premià de Dalt. Com explica el regidor de Comerç, Carles A. Medina, "un cop creada l'Associació, des d'ella i des de la taula motora pretenem donar un nou enfocament a la dinamització de l’activitat comercial aplicant noves estratègies nascudes del consens entre totes les parts que han participat en aquest procés que hem engeat amb l'únic objectiu de millorar el comerç del nostre poble".

Línies estratègiques

S’han definit quatre línies estratègiques per donar un gir a la planificació de la dinamització de l’activitat comercial . En un primer terme i com a condició necessària, s’han definit els nous rols que uns i altres (comerciants i Ajuntament) han de desenvolupar en els processos de dinamització comercial que es portin a terme a partir d’ara. 

El col·lectiu de comerciants es posicionarà com a membre actiu en l’impuls i creació  de totes les propostes que s’elaborin per dinamitzar el sector. Paral·lelament, l’Ajuntament esdevindrà d’una banda impulsor de propostes i de l’altra, facilitador i avaluador dels primers.

Es crearà un espai de treball conjunt, la Taula Motora del Comerç de Premià de Dalt, que formaran els representants del sector comercial i de l’Ajuntament amb la finalitat de consolidar-se com a plataforma de comunicació, treball i seguiment de tot allò relacionat amb l’activitat comercial del municipi. 

Taula motora del Comerç local

La primera de les tasques previstes per a aquesta taula serà la creació de l’Associació de Comerciants de Premià de Dalt, després d’arribar a la conclusió que és un element imprescindible per a la nova estratègia de dinamització, convertint-se en l’altaveu organitzat necessari per ajudar a assolir els reptes que es presenten.

A posteriori es treballarà sobre les propostes aparegudes durant l’estudi i les que sorgeixin de les sessions de treball de la Taula Motora, centrades fonamentalment en dues línies estratègiques: la millora de la visibilitat i la difusió de l’activitat comercial local d’una banda, i la millora dels comerços locals mitjançant processos d’innovació i adaptació dels propis establiments comercials, de l’altra.

La presentació a càrrec del diputat Isaac Albert serà demà dijous 17 de maig a les 15.00 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament de Premià de Dalt.

Below Content Viewlet

Document Actions