Notícies

Navigation Bar

Dijous 15 de juny comença el tractament contra la plaga de mosca blanca/cotxinilla de les figueres de moro

El barri del Remei, molt afectat, és on s'inicia el tractament per a combatre aquest insecte

Above Content Body

Content Core

mosca blanca a figueres de moroLa mosca blanca o cotxinilla és tot un problema a la comarca del Maresme, i, en el cas de Premià de Dalt, sobretot afecta el barri del Remei i la zona de la Cisa. Es tracta d’un petit insecte que ataca les figueres de moro i que l’estiu passat ja va generar alarma al municipi i també a Tiana.

Dijous 15 de juny s'inicia el tractament pilot, fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Premià de Dalt i el Consell Comarcal del Maresme, un tractament que té una durada de quatre setmanes. Es farà un ruixat manual planta per planta, a càrrec del mateix personal del Consell Comarcal que ja fa els tractaments contra el mosquit tigre. El fet d'haver d'actuar planta a planta i la gran quantitat de figueres dificulta l'acció, junt al fet que moltes d'elles es troben en propietat privada en què cal un permís per actuar-hi. Pel que fa als espais públics, l'Ajuntament no permetrà que creixin noves figueres amb tractaments herbicides per a impedir-ho.

El Consell Comarcal del Maresme va organitzar el passat 4 d'abril una jornada tècnica per traçar estratègies comunes entre els diferents municipis per combatre’l. Tot i que l'insecte no suposa cap perill per a la salut humana sí que produeix molèsties als nuclis de població propers a les figueres de moro ja que entra a les cases. A més, l’expansió de la figuera de moro provoca que les espècies autòctones no puguin créixer.

Per a erradicar-la, la figuera de moro cal arrencar-la, enterrar-la o cremar-la. Unes operacions que poden resultar complicades perquè moltes de les plantes de la figuera del moro es troben en propietats privades.

mosca blanca a figueres de moro  mosca blanca a figueres de moro

Below Content Viewlet

Document Actions