Notícies

Navigation Bar

Detingut un grup de lladres d’habitatges que pretenia robar al Baix Maresme

La detenció dels tres lladres ha estat possible gràcies als dispositius preventius efectuats per aturar aquest tipus de robatoris, en aquesta ocasió, a la zona de can Verboom de Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

La investigació posterior ha permès comprovar que també ho haurien intentat a Sant Celoni i a Barberà del Vallès

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Premià de Mar van detenir el dilluns 5 de novembre tres homes de 20, 23 i 46 anys d’edat, de nacionalitat xilena els dos primers i equatoriana el tercer, i domicili desconegut, com a presumptes autors de robatoris amb força a domicilis en grau de temptativa al Baix Maresme.

Els fets van succeir pels volts de les 11.00 h del matí del dia 5 de novembre, per la zona de can Verboom de la localitat de Premià de Dalt. Una patrulla no uniformada que formava part d’un dispositiu de seguretat ciutadana de prevenció de robatoris amb força a domicilis va detectar un vehicle amb tres ocupants que circulava molt lentament.

Els agents van iniciar un seguiment del vehicle i van poder observar com s’aturava davant de diversos domicilis sense cap motiu concret. Els tres ocupants estudiaven la ubicació, accessibilitat, controlaven l’entorn i continuaven la seva marxa molt lentament. El seguiment va continuar fins la població de Premià de Mar on els agents van decidir aturar-lo. La patrulla va identificar els tres ocupants i van registrar el vehicle on es van localitzar dos tornavisos i diversos guants susceptibles de ser utilitzats per cometre robatoris a domicilis, motiu pel qual van ser detinguts.

El dia 7 els tres detinguts, amb antecedents previs, van passar a disposició judicial del Jutjat de Guàrdia de Mataró qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació que s’ha realitzat a posteriori de la detenció ha permès relacionar els detinguts amb dues temptatives de robatori amb força comesos en dos domicilis, una a la localitat de Sant Celoni el 28 d’agost i una altra a Barberà del Vallès el 27 de setembre. En ambdós casos els detinguts van fer servir el mateix modus operandi: forçaven els marcs metàl·lics de les finestres amb un tornavís per poder accedir a l’interior del domicili. La col·laboració ciutadana ha estat clau per poder atribuir-los aquests dos robatoris.

La investigació continua oberta i no es descarta poder relacionar-los amb més fets de la mateixa tipologia.

Below Content Viewlet

Document Actions