Notícies

Navigation Bar

Desactivada l'alerta per nevades i activada l'alerta per fred al Maresme

Es preveu una progressiva davallada de la temperatura, que tocarà fons durant el cap de setmana

Above Content Body

Content Core

Recurs neu

El servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme ha desactivat l'alerta per nevades a la comarca, però ha activat la de fred. Les temperatures baixes es mantindran al llarg de tot el cap de setmana. Per a la propera nit-matinada s'esperen mínimes que poden fregar els -7 graus a l'interior del Maresme i els -4 a la costa.

Tal i com vam anunciar el passat dimats, després de la neu ha arribat l'onada de fred. Aquesta matinada ja s'han registrat temperatures per sota de zero i al llarg del dia les màximes no passaran dels 4 graus positius. A la matinada els termòmetres es desplomaran i la previsió indica un registre de temperatures per sota de zero a qualsevol punt del territori. La previsió per a la matinada de dissabte a diumenge és que encara es puguin registrar mínimes més baixes.

Davant la confirmació d'aquestes temperatures extremes per a una comarca com el Maresme, el Consell Comarcal reitera la necessitat que els municipis activin les mesures de prevenció adients com: habilitar espais perquè puguin dormir les persones sense sostre, coordinar les mesures de protecció de la població més vulnerable (gent gran que viu sola i persones amb necessitats d'atenció sanitària o assistencials dependents...) i tancar els sistemes de reg automàtic de les zones verdes per evitar la formació de gel a voreres i calçades, entre d'altres.

La pagesia és important que tingui la previsió de protegir els seus conreus amb mantes tèrmiques tota vegada que es preveu que es produeixi l'anomenada "glaçada negra" (la gelada que es produeix amb una humitat ambiental molt baixa i per tant no produeix el gebre que protegeix les plantes. Aquest tipus de glaçades provoca la destrucció i ennegriment de les plantes).

Els ciutadans cal que prenguin també mesures de previsió i d'autoprotecció, tant dins de la llar com si han de desplaçar-se en cotxe.

L'alcalde, Joan Baliarda, també ha publicat un Ban amb les recomanacions que ha traslladat Protecció Civil.

Ban alcalde mesures davat la neu

Ban alcalde mesures davat la neu

Fitxer: ban_neu_premiadedalt.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 203,76 kB

Es recomana seguir els consells d’autoprotecció en cas de nevades, glaçades i onades de fred. El Consell Comarcal continuarà informant de tots els canvis que es puguin produir a través de Meteomar

Davant les prediccions meteorològiques a Catalunya, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal tenir sempre presents els següents consells, el web d'Emergències de la Generalitat i la predicció diària canal youtube.

Below Content Viewlet

Document Actions