Notícies

Navigation Bar

Del 15 al 17 de març, Premià de Dalt es converteix en la capital de les professionals de la màgia

El municipi acull la 9a edició del festival 'Dames Màgiques' dins de l'EscenARTS d'hivern amb la participació de dones màgiques de tot el món

Above Content Body

Content Core

Teia Moner és la directora artística d'aquest festival tan prestigiós. És actriu, maga i titellaire i porta 40 anys com a professional de l’espectacle. Ha creat més de 70 espectacles i ha realitzat més de 17.000 representacions en gires i festivals per Catalunya, Espanya, Bèlgica, Portugal, França, Itàlia, Suïssa i Àustria, amb nombrós èxit de públic i crítiques. Ha treballat a TV3, TV2, TV1, BTV, Euskal Telebista i a la TV Japonesa Fuji Project Incorporated. Com a actriu ha treballat al Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya i amb l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure de BCN. Ha construït els titelles de l’espectacle “Colors” de Xavier Mariscal. És directora artística de la companyia ADDAURA TEATRE VISUAL. Dansa, màgia i titelles. 

Dames Màgiques és l’únic festival d’aquestes característiques. La majoria de les magues presenten espectacles que fusionen altres disciplines. Es programaran espectacles que mostraran la utilització de tècniques de màgia molt diferents. La proposta vol exhibir espectacles de qualitat reconeguda amb una trajectòria important en festivals de prestigi d’arreu; promoure espectacles produïts a Catalunya (30%), i a la resta del món (70%); donar prioritat i visibilitat a noves propostes; i crear activitats que fomentin un lloc de trobada tant de mags com de magues per facilitar intercanvis professionals i personals. 

Àmplia trajectòria

En les vuit edicions del festival (2006-2013), el festival ha estat nominat al Premi Internacional de Màgia d’Argentina, convidat al programa de TV de Criss Angel de Las Vegas i ha portat prestigioses dames màgiques de tot el món. El festival es composava d’ una Gala Inaugural on es donava el Premi de Dama Màgica d’Honor a la trajectòria –el premi era lliurat per una nena maga-, una Gala Central i una Gala infantil. Paral·lelament es realitzaven activitats complementàries: Conferències, exposicions, tallers, projeccions, sessions golfes, trobades professionals.... 

 

La màgia, existeix des de que el món és món. Equival al foc en el principi dels temps. És una fina línia que separa la realitat i la ficció. El ser humà sempre ha intentat meravellar i sorprendre als altres, formant part de la seva vida des dels començaments. 

La tradició dels espectacles de màgia ens evidència que els protagonistes d’aquestes obres acostumen a ser homes. És per això que l’any 2006 vaig decidir endegar un festival de dones que fessin màgia. Poc em pensava que hi haurien tantes magues. Gràcies a les vuit edicions i el recolzament de la comunitat màgica, el paper de la dona maga s’anava consolidant, però la maleïda crisi va fer que el festival quedés en «standby». 

Després de tres anys d’aturada, encara estem lluny de equiparar la posició professional de les magues amb la dels mags. Continua faltant una plataforma perquè les màgiques presentin els seus espectacles i mostrin el seu art. En diferents trobades d’activitats màgiques se’m demana que quan es tornarà a fer el festival. He detectat una necessitat real de recuperar-lo i presento aquest projecte engrescador: un festival renovat i amb el suport de la comunitat màgica. 

Teia Moner. Directora artística 

Below Content Viewlet

Document Actions