Notícies

Navigation Bar

Davant la millora en les condicions meteorològiques no es prorroguen les mesures restrictives que finalitzen aquesta nit

A partir de dimarts 26 de juliol es permet l'accés al Parc de la Serralada Litoral ja que acaba el nivell 3 del Pla Alfa a tota la comarca i només es manté a l'Alt i Baix Empordà.

Above Content Body

Content Core

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui serà el darrer dia de l’onada de calor. A partir de demà es preveu que es normalitzin les temperatures tot i que les temperatures mínimes seran altes al litoral. També s’espera un canvi de temps que ens podria portar precipitacions aquesta setmana.

Davant d’aquesta situació, s’ha acordat no prorrogar les mesures restrictives vinculades al risc d’incendi que estan vigents fins a les 23:59 hores d’avui dilluns. Es mantindran però les mesures de prevenció i restricció pròpies del pla alfa en funció de la situació de cada municipi.

  • Cal extremar les precaucions perquè la vegetació ha quedat molt malmesa després d’aquest episodi extens de temperatures extremes i baixes humitats.
  • El risc es mantindrà especialment elevat a l’Empordà per l’entrada de tramuntana que mantindrà les temperatures elevades previsiblement fins dimecres.

Cal recordar que durant aquestes setmanes d'estiu s'han cremat 7.400 hectàrees a Catalunya, esdevenint el pitjor any d'incendis forestals dels darrers 10 anys. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Triadó, explica que "tot i que avui dilluns és l’últim dia de l’onada de calor cal extremar les precaucions perquè el risc d’incendi segueix sent molt elevat arreu".

Restriccions només en els municipis en nivell 3 del Pla Alfa

Es manté el nivell 3 del Pla Alfa a 30 municipis de l'Alt Empordà i el Baix Empordà i continuen les restriccions d’accés als espais naturals del cap de Creus, l’Albera i el Montgrí per l’entrada de vent de tramuntana. 

Les noves mesures entren en vigor a partir de la matinada d'aquest dilluns a dimarts i estaran vigents fins al dijous 28 de juliol. 

Below Content Viewlet

Document Actions