Notícies

Navigation Bar

Crònica del ple ordinari del 14 de març de 2016

Amb 24 punts a l´ordre del dia inicial

Above Content Body

Content Core

sala de plensEl Ple ordinari del passat 13 d’octubre va començar amb la lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior (acta núm. 1) i amb el Despatx oficial dins del qual es va donar compte del Decret d’Alcaldia de data 4 de març de 2016 relatiu a la delegació de la Regidoria d’Hisenda –fins ara en mans de l’alcalde, Josep Triadó- a favor del regidor Alejandro Costa Urigoitia, també regidor de Comunicació, participació, Transparència i Govern Obert; a la modificació en la designació dels vocals que representen el Grup Municipal de CiU a diverses comissions fruit de la delegació anterior; i a canvis en la delegació de la presidència de comissions informatives i de lla Comissió especial de Comptes fruit també d’aquest canvi al capdavant de la Regidoria d’Hisenda.

El tercer punt del Ple Ordinari del mes de març, corresponent a la modificació dels Estatuts del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) es va aprovar per unanimitat.

El punt núm. 4, d’Hisenda, consistia en l’aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdits, i va rebre els vots de tots els grups municipals a excepció de Crida Premià de Dalt que es va abstenir.

Els punts 5 i 6, d’Urbanisme, feien referència a modificacions en el planejament de la finca Can Tecla Sala, i ambdós van rebre el suport de tots els grups –el grup socialista va manifestar que no els agrada aquest model urbanístic però entenen i respecten els drets de la propietat- menys Crida Premià de Dalt que va votar en contra perquè un hotel de luxe no segueix la seva línia urbanística i en considerar que es podien haver assolit més beneficis per a Premià de Dalt.

Amb el punt 7 començaven les mocions. La primera d’elles presentada de forma conjunta pel PSC i Crida Premià de Dalt, en què es demanava el suport de l’Ajuntament a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic a la Conca de l’Ebre, i liderar una resposta unitària en contra de la decisió del govern de l’Estat de fer el transvasament al Delta. La moció es va aprovar amb els vots de tots els grups (PSC – Crida Premià de Dalt – CiU – ERC-AM) menys el PP que va votar en contra i va defensar el transvasament proposat des de Madrid.
La moció del Grup Municipal Crida Premià de Dalt de suport a les mobilitzacions i referèndums contra la LOMQUE i el model universitari 3 + 2 i en defensa de l’escola pública es va deixar sobre la taula amb l’objectiu de consensuar-la amb la resta de formacions i trobar una alternativa a un acord de la moció amb què s’insta l’Ajuntament a desobeir la llei espanyola.

El punt número 9, una moció de Crida Premià de Dalt de suport al “compromís de les escales” i al “correscales” i contra la precarietat laboral no va prosperar perquè cap altre grup municipal la va votar a favor.

Sí es va aprovar per unanimitat una altra moció de Crida Premià de Dalt en aquesta ocasió destinada a donar seguretat i estudiar possibles utilitzacions de l’antic escorxador municipal, situat a la part alta de la Riera de Sant Pere.

El punt 11 de l’ordre del dia corresponent a una altra moció de Crida Premià de Dalt en aquest cas de rebuig a la inhabilitació d’Arnaldo Otegi -líder de l’esquerra abertzale i recentment posat en llibertat després d’haver estat complint condemna per a promoure la reorganització de Batasuna- i reclamant l’apropament dels presos polítics bascos als centres penitenciaris d’Euskal Herria, tampoc va prosperar. El grup municipal de CiU va donar llibertat de vot als seus càrrecs electes. El resultat de la votació va ser 5 vots a favor (2 Crida Premià de Dalt, 2 ERC-AM i Magda Julià), 8 vots en contra (PSC, PP, Marc Tintoré, David Rovira i Alejandro Costa), i 4 abstencions (Josep Triadó, Antoni López, Ana M. Cuello, Carles A. Medina).

Arribats a aquest punt, es va tractar una moció d’urgència presentada per Crida Premià de Dalt de rebuig a les polítiques antihumanitàries de la Unió Europea contra les persones refugiades. La moció va ser aprovada per unanimitat.

En l’informe de regidories, Emma Escolano, regidora de Cultura/Arts escèniques va destacar l’èxit del festival Escenarts i va recordar que el dia de Sant Josep es clou l’edició d’hivern amb en Toni Albà i l’espectacle “Bufonant”. Magda Julià, regidora d’Igualtat, va informar de l’èxit de la Setmana de la Dona, amb una àmplia programació dissenyada pels col·lectius de dones del municipi en el marc de la commemoració del 8 de Març. I finalment, Carles A. Medina regidor de Omerç i Consum va destacar que s’acabava d’inaugurar l’exposició itinerant “Consum. Com som?” per a commemorar el Dia Internacional del Consum. Una mostra de la Diputació de Barcelona que promou bons hàbits de consum i comerç sostenible i de proximitat.

Després de les mocions, es van respondre les preguntes dels tres grups de l’oposició al govern, les quals van fer referència a la tala d’arbres al centre comercial Sorli Discau (PSC), a la deixalleria mòbil que els dimarts hi ha a Santa Anna – Tió, a temes diversos de via pública i circulació al barri Santa Anna – Tió i La Floresta, a la confecció del nou Reglament Orgànic Municipal (PP); a la secció de participació ciutadana a la revista municipal, programació de la Setmana de la Dona, adquisició de Can Batalla, possible actuació a l’antiga fàbrica can Mercadal, al bus nit Premià de Dalt – Mataró, a l’exclusió social al municipi i al nou skatepark (Crida Premià de Dalt).

Abans d'acabar el Ple, l'alcalde - president, Josep Triadó, va informar que el proper ple, el del mes d'abril, es farà el dia 18 en lloc del dia 11 per a evitar coincidir amb la xerrada que el periodista Carles Capdevila -exdirector del diari "Ara"- oferirà al teatre de la SC Sant Jaume, l'11 d'abril a les 20.30 hores, dins d'un cicle de xerrades organitzades per les AMPA dels centres públics de Premià de Dalt (Escoles Bressol, Escola Marià Manent, Escola Santa Anna i INS Valerià Pujol i Bosch).

MOCIONS APROVADES

Moció dels Grups Municipals del PSC i Crida Premià de Dalt contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre

Moció del PSC i Crida Premià de Dalt contra Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre

Moció del PSC i Crida Premià de Dalt contra Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre

Fitxer: mocio_PSC_CRIDA_contraPHN.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 560,26 kB

Moció de Crida Premià de Dalt per donar seguretat i utilitat a l'antic escorxador municipal

Moció Crida Premià de Dalt per donar seguretat i utilitat a l'antic escorxador municipal

Moció Crida Premià de Dalt per donar seguretat i utilitat a l'antic escorxador municipal

Fitxer: mocio_crida_escorxador.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 765,83 kB

Moció d'urgència de Crida Premià de Dalt per aturar les polítiques antihumanitàries de la UE contra de les persones refugiades

Moció d'urgència de Crida Premià de Dalt per aturar polítiques antihumanitàries UE

Moció d'urgència de Crida Premià de Dalt per aturar polítiques antihumanitàries UE

Fitxer: mocio_urgencia_cridapremiadedalt_UE_refugiats.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 896,57 kB

ORDRE DEL DIA

Ordre del dia Ple Ordinari 14/03/2016

Ordre del dia Ple Ordinari 14/03/2016

Fitxer: ordredeldia_pleordinari_14032016.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 123,76 kB

Logotip premià de dalt mèdia - premià de dalt ràdio

RESUM AUDIOVISUAL

Cliqueu AQUÍ

Below Content Viewlet

Document Actions