Notícies

Navigation Bar

Crònica del ple ordinari del 13 de juny de 2016

Amb 28 punts a l´ordre del dia

Above Content Body

Content Core

Logotip Ajuntament de Premià de DaltEl Ple del mes de juny, que es va celebrar el passat dia 13, va començar amb un emotiu minut de silenci de rebuig i condemna a l’atemptat perpetrat a la ciutat d’Orlando en què van perdre la vida cinquanta persones que es trobaven en un club.
Posteriorment, de forma unànime, tota la Corporació va aprovar la revisió del preu de dues encomanes a la Societat Municipal La Pinassa. Concretament, una que feia referència al servei de neteja d’edificis municipals i l’altra que feia referència al servei de neteja viària.

Pel que fa a l’àmbit de Participació Ciutadana, 16 regidors van votar a favor CiU, PSC, ERC-AM, i un dels dos regidors de 1 de Crida Premià de Dalt) mentre que Jaume Batlle es va abstenir en l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana. El regidor de l’àrea, Alejandro Costa Urigoitia,  i tots els portaveus, van destacar el treball conjunt de les cinc forces polítiques amb representació municipal. El regidor a més va fer incidència en la tasca duta a terme pel personal tècnic i els serveis jurídics municipals, remarcant que “tot i la complexitat del procés, aquest ha estat molt enriquidor a nivell polític. Un exemple de maduresa política”. Pedro Bailón, del Partit Popular, va demanar que el reglament també es traduís al castellà per arribar a tota la població. Des de Crida Premià de Dalt van argumentar un vot a favor i una abstenció pel fet que el reglament no inclou tot el que ells voldrien. Ambdós regidors van ser crítics amb el posicionament del govern que defensava que si algun grup s’abstenia, es retirava el punt del ple. En aquest sentit, Alejandro Costa Urigoitia els responia que “la CUP es compromet a una cosa i després canvia allò acordat. Per això avui no tenim pressupostos de la Generalitat”. Imma Fernández del Grup Socialista va defensar el seu vot a favor tot manifestant que “és un reglament de mínims al que caldrà afegir elements a mesura que anem avançant”. Jaume Cases, regidor del PSC, va demanar “unitat i que Crida Premià de Dalt es repensi el vot perquè el reglament de Participació Ciutadana té sentit des de la unitat”.

De les quatre mocions que hi havia a l’ordre del dia, totes quatre presentades per Crida Premià de Dalt, només va prosperar una, la que demanava donar suport a la Marxa Som. Crida Premià de Dalt, CiU i ERC-AM van votar-hi a favor, el PSC en va abstenir i el PP va votar en contra. La Marxa  Som és un itinerari popular que recorre les comarques del país físicament, cap a la llibertat i plenitud de manera simbòlica, per plantejar diàlegs sobre com bastir conjuntament un país millor fonamentat en una democràcia participativa. La Marxa segueix el traçat en 4 columnes que confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

La moció per aplicar bonificacions/reduccions als preus de les entrades a espectacles a les rendes més baixes es va deixar sobre la taula.  La moció per a permetre i facilitar l’ús d’espais municipals per part de la ciutadania no va prosperar en rebre únicament els vots a favor de Crida Premià de Dalt. Mentre que la darrera moció que proposava iniciar una campanya per a eradicar la LGTBIfòbia a l’esport es va retirar.

En l’informe de regidories, des d’Hisenda es va donar compte de l’informe del compliment dels objectius de la Llei Orgànica 2/2012 en el 1r trimestre del 2016, i també de l’informe del tresorer municipal sobre el compliment dels terminis de pagament a proveïdors.
En l’apartat de precs i preguntes dels grups de l’oposició al govern municipal, el Partit popular en va formulat 8 (sobre xarxes socials, via pública, inseguretat, residus municipals i viatge institucional a Calasparra i Cehegín), i Crida Premià de Dalt, 11 (sobre les obres a Can Figueres, via pública, Policia Local, ocupació, agenda d’activitats, participació ciutadana, Divertit, viatge institucional a Calasparra i Cehegín i horari de les pistes de pàdel de Sant Jaume).

En aquesta ocasió, no va haver-hi cap intervenció per part del públic assistent al Ple i a les 22.30 hores aquest va finalitzar.

MOCIÓ DE CRIDA PREMIÀ DE DALT APROVADA

De suport a la Marxa Som

Moció de Crida Premià de Dalt de suport a La Marxa Som

Moció de Crida Premià de Dalt de suport a La Marxa Som

Fitxer: Mocio_de_suport_a_La_Marxa_Som__modif_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 474,28 kB

Below Content Viewlet

Document Actions