Notícies

Navigation Bar

Crònica del ple ordinari de l´11 de juliol de 2016

Amb 25 punts a l´ordre del dia

Above Content Body

Content Core

Ple de la CorporacióEl Ple del mes de juliol, que es va celebrar el dia 11, va començar amb la intervenció de l’alcalde informant d’una banda que el regidor socialista Jaume Cases s’incorporaria més tard, i que el regidor del Partit Popular Pedro Bailón havia disculpat la seva absència.

La lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior (acta núm. 6) i el despatx oficial vans er els dos punts inicials de la sessió.

En l’apartat de mocions, n’hi havia tres, totes elles del grup municipal Crida Premià de Dalt.

La primera, per a demanar l’abocament de sorra mitjançant un vaixell draga a la platja de Premià de Mar, es va retirar ja que l’alcalde d’aquesta població havia anunciat públicament que no es faria.

La segona moció de Crida Premià de Dalt demanava la desvinculació de l’Ajuntament amb el sexisme en l’oci nocturn, en el context de la posada en marxa d’un bus nocturn que transporta els joves del poble a la zona d’oci de Mataró. Jaume Batlle, de Crida Premià de Dalt, denunciava que la discoteca Cocoa tracta la dona com un objecte i sol·licitava que el transport no fos a aquest establiment en concret sinó a la zona d’oci en general. Imma Fernández, la portaveu socialista va intervenir per dir que “tot i que la publicitat sí que pot ser sexista, el bus és un bon servei perquè la majoria de joves va a Cocoa perquè és el local que prefereixen”. Fernández va recordar que la discoteca en qüestió és un ens privat i que amb bus o sense bus els joves aniran igualment. Marc Tintoré, portaveu del govern municipal, va destacar el valor del servei de transport gratuït, cardioprotegit i amb monitor que permet als joves entrar sense fer cues a la discoteca de moda, i va qualificar d’excel•lent el servei. Arribats a aquest punt, Jaume Batlle de Crida Premià de Dalt va manifestar que “no critiquem el servei però creiem que promovem actituds sexistes que desenvolupa aquesta discoteca”. L’alcalde, Josep Triadó, va tancar les intervencions recordant que “atenem una demanda de les famílies amb un servei que garanteix la seguretat en el transport dels nostres joves”.

La moció no va prosperar perquè únicament la va votar a favor Crida Premià de Dalt. Els altres cinc grups municipals, CiU, PSC, ERC i PP, van fer-ho en contra.

La tercera i darrera moció que presentava Crida Premià de Dalt exigia l’ampliació dels dies i horaris d’obertura dels consultoris mèdics del poble. Bernabé Ruffo, del PP, va manifestar que “si l’Ajuntament pogués fer alguna cosa, ja es faria, però no hi té cap competència”. Imma Fernández del grup socialista va intervenir en la mateixa línia, “com bé dieu vosaltres mateixos, no tenim competència per tant el que hauríeu de fer és demanar al vostre grup parlamentari que ho sol·liciti al Parlament”. I va afegir, “entenem que els professionals de la salut han de fer vacances”. Marc Tintoré va explicar que “cada any demanem a l’Institut Català de la Salut l’adequació dels horaris d’estiu a les necessitats dels veïns”, i va afegir, “el servei sempre està cobert. Com a molt, ens hem de desplaçar a Premià de Mar”. El portaveu del govern va recordar als dos regidors de Crida Premià de Dalt “potser si la CUP hagués aprovat el pressupost de la Generalitat de Catalunya, el departament de Salut hagués tingut més diners per a obrir els consultoris”.

Aquesta moció tampoc es va aprovar en rebre només els vots del grup municipal que la presentava, Crida Premià de Dalt. Les altres quatre formacions polítiques van votar-la en contra.

En l’apartat d’informes de regidories, el regidor d’Hisenda, Alejandro Costa Urigoitia, va donar compte de l’estat d’execució del 1r trimestre de 2016 del pressupost municipal.

La regidora de Festes, Emma Escolano, va fer una valoració positiva de la Festa Major, destacant-ne la participació i agraint la tasca de tècnics, brigada i Comissió de Festes. Escolano també va anunciar coma  responsable de Joventut les programacions Estiu en Marxa i Estiu Jove, i el curs de premonitors. En la seva intervenció va denunciar les agressions sexuals comeses als Sanfermines de Pamplona.

Ana M. Cuello, regidora d’Ocupació, va informar el ple que 14 persones usuàries del servei municipal d’ocupació havien trobat feina i va explicar que el curs d’atenció sociosanitària  ha assolit una inserció del 81,86%. Va informar de l’èxit de les II Jornades d’Ocupació i l’adhesió al programa “Incorpora” de “la Caixa”, i va recordar que tots els dimecres al Centre de Formació Permanent hi ha el Punt de Feina, un espai per facilitar la inserció laboral a les persones desocupades.

El regidor de Cultura/Patrimoni, Marc Tintoré va informar al Ple que entre el 21 i el 25 de juliol tenien lloc les festes de la SC Sant Jaume.

Carles A. Medina, regidor de Comerç va informar de la campanya de dinamització comercial “Juliols de descompte”. I com a regidor de Transport, va informar de la posada en marxa del servei de transport gratuït a la zona d’oci nocturn de Mataró, Bus Nit 2.0. El regidor va explicar que s’ha millorat la prova pilot de l’any passat. Hi ha dues parades, tots els divendres, amb monitor i cardioprotegit. Per anar-hi, cal omplir un formulari al web municipal www.premiadedalt.cat

Finalment, l’alcalde va explicar la malaltia que pateixen els pins pinyoners de la comarca, i del front comú que han fet ajuntaments, Diputació i Generalitat. Es donaran ajuts a les associacions de propietaris forestals amb recursos tècnics i humans.

En l'apartat de precs i preguntes, el Partit Popular en va presentar 7 i Crida Premià de Dalt, 12. Les del PP feien referència a l'agenda institucional de l'alcalde al web, les senyeres estelades a la via pública, els noues testos del barri Santa Anna, la neteja d'aquest barri, la zona infantil del torrent Canari, la venda de tiquets del sopar de Festa Major i les velocitats dels vehicles que circulen entre el torrent de Can Mus i el carrer Terra Alta.

Els precs i preguntes de Crida Premià de Dalt eren sobre una major presència dels grups de l'oposició als Consells Municipals, la publicació de la memòria del procés participatiu del Pla de Mandat, l'enllumenat públic, la mort d'abelles, la Marxa "Som", Can Mercadal, Can Batalla, la secció "El ciutadà exposa" de la revista municipal, mocions aprovades sobre l'antic escorxador i el camí de servitud de l'autopista, el nou parc de Can Figueres i les noves cartelleres.

El públic assistent no va fer cap intervenció.

ORDRE DEL DIA QUE ES VA DEBATRE

Ordre del dia del ple del mes de juliol

Ordre del dia del ple del mes de juliol

Fitxer: ordredeldia_pleordinari11072016.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 101,27 kB

Below Content Viewlet

Document Actions