Notícies

Navigation Bar

Crònica del ple ordinari de 13 d´octubre de 2014

Above Content Body

Content Core

Recurs ajuntamentLa regidora M. Jesús Ponce (PSC)  va excusar la seva assistència.
El Ple ordinari del passat 13 d’octubre va començar  amb l’aprovació de l’acta de sessió anterior per unanimitat de tots els grups municipals.
No hi havia despatxos oficials.

El tercer punt de l'ordre del dia, l'aprovació  inicial de la dissolució del Patronat Pro Música de Premià de Dalt es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PPC i SI i amb l’abstenció de PSC i ERC.
El regidor republicà, Sebastià Pujol, va avançar que presentaria al•legacions. El regidor de Cultura, Marc Tintoré, va explicar que es duia a aprovació la seva dissolució per motius administratius i fiscals als quals el Patronat està obligat i que comporten certa dificultat als seus integrants.
Marc Tintoré va destacar l’esforç de tots els seus integrants i va avançar que segurament es crearà una mena de Consell Municipal de Cultura com ara un Consell Pro Música amb els integrants actuals desenvolupant tasques de programació i calendari del Festival de Música del Maresme.
El PSC va manifestar que no podien estar contents perquè l’activitat cultural parteix de les entitats, de la societat civil.  “No és una bona notícia per l’enfortiment del teixit associatiu i cultural de Premià de Dalt”, segons el seu portaveu, Jaume Cases.

Els punts 4 i 5 corresponien a la regidoria d’Hisenda. El 4, l’aprovació de la modificació de les Ordenances Fiscals per al 2015, es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PPC i SI; l’abstenció del PSC i el vot en contra d’ERC. L’alcalde en funcions, Josep Triadó, i regidor d’Hisenda, va explicar que es rebaixa un 2% l’IBI i un 5% la taxa d’escombraries, a més d’anunciar que les persones amb un procés de dació en pagament no pagaran plusvàlua. “En dos anys”, va explicar Triadó, “hem baixat un 12% l’IBI i un10% les escombraries”. I va incidir de forma especial en què no es congelen els impostos sinó que es rebaixen sense cap retallada en cap servei municipal i triplicant les partides d’atenció social. ERC va votar en contra adduint que “els impostos i les taxes serveixen per gastar. Com que fa temps que no hem reflexionat, el nostre vot serà en contra”. El grup socialista va anunciar la seva abstenció en el punt 4 “perquè es mantenen les línies generals del que vam aprovar al 2008”, tot lamentant “la falta de temps i diàleg amb els grups de l’oposició”.
Davant l’afirmació del PSC que el que es pressuposta s’ha de gastar, Josep Triadó va respondre que “no hem gastat el que teníem per prudència, a diferència del que han fet i fan molts municipis governats per socialistes”. Es va acceptar la proposta del PSC d’incloure els vehicles elèctrics en les bonificacions de l’impost de vehicles.

El Punt 5 corresponent a la modificació de pressupost 8/2014 es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció d’ERC que es va abstenir.
La modificació feia referència a un augment de 70.000€ pel banc de llibres i 165.000€ per la pista exterior coberta del pavelló poliesportiu municipal.

A partir del punt 6 es va entrar en l’apartat de mocions.
La primera, una presentada de forma conjunta pels grups municipals del PSC i CiU perquè l’Ajuntament impulsi preferentment l’ús del vehicle elèctric i/o amb energies renovables menys contaminants en la flota del seu parc mòbil i també a les flotes de les empreses externes de serveis municipals. La moció va ser aprovada per unanimitat.

El punt 7 era una moció socialista de suport institucional a la Llei de dret de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lebofòbia i la transfòbia en tots els seus articulats. Es va aprovar per unanimitat.

El punt 8 corresponia a una moció del PSC instant la Generalitat i el govern central a fer-se càrrec del pagament del cànon de préstec de llibres ala Biblioteca Jaume Perich. El grup de CiU va proposar alguns canvis, i seguir la mateixa línia que la moció aprovada pel Ple de la Diputació de Barcelona. Uns canvis que es van acceptar per part  del grup socialista.

Del punt 9 al 24 es van tractar diferents preguntes fetes pels grups del PSC i ERC a l ’equip de govern municipal.

Below Content Viewlet

Document Actions