Notícies

Navigation Bar

Consells per a gaudir de l'estiu amb seguretat

Recomanacions de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra

Above Content Body

Content Core

La seguretat és cosa de tots. Des d’aquesta perspectiva de coresponsabilitat, Policia Local i Mossos d'Esquadra posen a disposició dels veïns i veïnes de Premià de Dalt un seguit de recomanacions destinades a millorar la seguretat a la llar quan marxeu de vacances o quan n’estigueu absents durant uns dies. La millor manera d’estar alertat de la presència de possibles intrusos o de danys per incendi, trencament de vidres, fuita d’aigua o de gas, etc. és la instal·lació d’un sistema de seguretat connectat a una central d’alarmes. N’hi ha de molts tipus, que es poden adaptar a les vostres necessitats i al vostre pressupost. Però no tot consisteix en connectar una alarma... estar més segurs/res també depèn de la vostra actitud. Seguir unes petites pautes és ben senzill, utilitzeu aquests consells:


Dins de casa
Indicacions per evitar robatoris i consells de com actuar en cas d'observar persones o moviments sospitosos.

al domicili

al domicili

Fitxer: tr_ptic_consells_de_seguretat_al_domicili_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 45,16 kB

Consells de seguretat per als comerciants
L’augment de l’activitat comercial en determinades èpoques de l’any fa necessari extremar les mesures de seguretat per evitar que es cometin delictes.
En el díptic es detallen els aspectes que han de tenir en compte els comerciants per tal d'evitar ser víctimes d'un delicte: durant l'activitat comercial, en el negoci, amb les targetes de crèdit, i amb els bitllets, entre d'altres.

Fitxer Acrobat-PDF de  (617,16kB)

Fitxer: consells_de_seguretat_per_als_comerciants.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 617,16 kB

Consells de seguretat per als visitants
A través d'un codi QR, els turistes poden accedir a una llista de consells per gaudir d'unes vacances segures, tant abans del viatge i durant el viatge (hotels, espais a l'aire lliure, platges, llocs d'oci...).

Fitxer Acrobat-PDF de  (269,61kB)

Fitxer: cartell_consells_de_seguretat_per_als_visitants13.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 269,61 kB

Quan cal avisar la Policia?

  • Si escolteu sorolls a pisos deshabitats.      
  • Si veieu gent estranya o vehicles desconeguts aturats al portal o donant voltes al carrer. És important facilitar la màxima informació quan feu la trucada (marca, model i color del vehicle, descripció de les persones ...).    
  • Quan us trobeu a casa vostra i penseu que un estrany ha entrat o hi vol entrar.
  • Quan torneu al domicili i us adoneu que algú ha entrat. Espereu l’arribada dels agents abans d’accedir a l’interior, sobretot si esteu sols, podria ser que encara hi hagués algú dins. Si decidiu entrar, no toqueu res.        
  • Eviteu l’enfrontament amb qualsevol intrús. Si cal, faciliteu-li la fugida, perquè el més important és la vostra integritat física.


Els telèfons d’urgències són el 93 693 15 00 de la Policia Local i el 112 pels Mossos d’Esquadra.

Gràfic amb consells de seguretat bàsics

Below Content Viewlet

Document Actions