Notícies

Navigation Bar

Comunicat de l'Ajuntament sobre l'Institut Escola Santa Anna

Després de la celebració d'un Consell escolar el 18 d'abril, el Consistori detalla en un comunicat la seva postura i accions previstes.

Above Content Body

Content Core

Comunicat de l'Ajuntament sobre l'Institut Escola Santa Anna
Façana de l'Institut Escola Santa Anna

Dimarts 18 d’abril de 2023 es va celebrar el Consell Escolar a l’Institut Escola Santa Anna, amb la presència l’alcalde, Josep Triadó; la regidora d’Educació, Josi Duran; la cap de Serveis Tècnics municipals i l’assessor municipal en aquest àmbit. Després de fer un repàs a la cronologia de tot el procés que envolta l’Institut Escola Santa Anna i la construcció del nou edifici, es va posar de manifest el malestar existent per la improvisació de la Conselleria d’Educació i els seus canvis constants de criteri que han suposat i suposen continus retards en la consolidació d’aquest centre educatiu. Un bon exemple són el fet de trigar 8 mesos en instal·lar wifi als mòduls, canviar una i altra vegada el sistema de finançament del nou edifici o no retornar signat el conveni entre el Consistori i la Generalitat, quan la Conselleria el té des del 5 d’abril del 2022, fa més d’un any. A tot això cal afegir-hi el cas omís que Educació ha fet de la proposta dels Serveis Tècnics Municipals que consideraven adient ampliar l’actual edifici de l’escola amb noves aules per a secundària, però que des de la Conselleria es va rebutj.

En el decurs de la reunió, es va decidir la creació d’una Comissió permanent de seguiment de tot el procés de l’institut escola que comptarà amb representació del Consell Escolar. També es convidarà la Conselleria d’Educació. Aquesta comissió es reunirà cada mes per a tractar totes les novetats (educatives i d’obra).

En aquest context, l’Ajuntament de Premià de Dalt es compromet al següent:

  1. Cedir el terreny del pati del conserge -tot i que aquest s’acaba d’arreglar- perquè s’hi col·loquin mòduls i evitar amb aquesta acció que la Conselleria els instal·li al pati infantil i els més petits perdin espai de lleure.
  2. Tirar endavant un pla B amb què l’Ajuntament assumirà el cost de les obres d’urbanització que començaran ben aviat pel tancat i anivellament del terreny de 4.000m2, el qual passarà a ser, de moment, un nou pati per al centre. Si la Conselleria manté els retards o no compleix els acords presos, el Consistori adaptarà el terreny a les necessitats de l’institut escola, del barri Santa Anna-Tió i del poble.

 

Premià de Dalt, 20 d’abril de 2023.

 

Below Content Viewlet

Document Actions