Notícies

Navigation Bar

Comunicat de l'Ajuntament de Premià de Dalt sobre el Cau l'Espolsada

"L'antic Ajuntament és de tots"

Above Content Body

Content Core

Façana Ajuntament de Premià de DaltArran les exigències del Cau l'Espolsada reclamant a l'Ajuntament un "local digne" per a fer les activitats que fins ara han dut a terme a la Societat Cultural Sant Jaume, el consistori es veu amb l'obligació de fer un seguit de puntualitzacions al respecte per aclarir la confusió creada entre la població per aquesta entitat:

  1. L'Ajuntament en cap cas està obligat a facilitar un local a una entitat local.
  2. Tot i això, i malgrat que els usuaris de Premià de Dalt són una minoria al Cau l’Espolsada, el Consistori els ha ofert dos espais, que han rebutjat.
  3. El Cau l'Espolsada reclama el que ells anomenen un "local digne" quan la seva seu durant 10 anys, Sant Jaume, l'han deixat en una situació deplorable, sense unes mínimes condicions de manteniment, higiene i salubritat. Si volien un local digne, perquè no l’han dignificat durant aquests 10 anys?
  4. La Societat Cultural Sant Jaume ja fa temps que havia traslladat al Cau l'obligació de marxar per aquestes pèssimes condicions i la necessitat de fer-hi obres de condicionament.
  5. El Cau reclama com a local un espai fix dins l'antic Ajuntament, l’edifici municipal més emblemàtic que esdevindrà un hotel d'entitats un cop finalitzades les obres de remodelació. Aquesta possibilitat és del tot inviable ja que aquest edifici ha d'acollir l'activitat de totes les entitats sense esdevenir un lloc fix per a cap d'elles, sinó una seu compartida amb espais polivalents per a totes i serveis comuns en què s’ha de garantir el respecte als usos i objecte de cadascuna de les entitats allà establertes.
  6. L’Ajuntament durant tots aquests anys ha donat suport al Cau l’Espolsada, amb una subvenció anyal de 2.000€.

L'Ajuntament de Premià de Dalt entén el patrimoni local com un bé comú i, per tant, aquest ha d'afavorir totes les entitats per igual, sense establir diferències entre elles. Des del Consistori volem agrair, un cop més, la col•laboració de la Societat Cultural Sant Jaume, alhora que lamentem la politització que s’està fent d’aquest tema. Perquè l’antic Ajuntament és de tots i no d’una minoria ni d’una entitat.

Below Content Viewlet

Document Actions