Notícies

Navigation Bar

Completada la vacunació contra la Covid-19 a la Llar Carme de Premià de Dalt

Dilluns 11 de gener s'han vacunat les persones residents i el personal d'aquesta llar d'avis situada a l'avinguda Caritat

Above Content Body

Content Core

Durant la tarda del dilluns 11 de gener s'ha realitzat la vacunació contra la Covid-19 de totes les persones residents i personal sanitari i la direcció de la lar d'Avis Carme , tal i com ha comunicat el Departament de Salut de la Generalitat.

Un equip d’infermeria s'hi ha desplaçat per posar la primera dosi de la vacuna que ha de  permetre protegir un col·lectiu vulnerable com és el cas de les persones grans que viuen en centres residencials i contribuir així a aturar la pandèmia d’aquesta malaltia, que ha trasbalsat tot el planeta en el darrer any.

La vacuna és la que procedeix de la farmacèutica Pfizer i d’aquí a tres setmanes s’administrarà una segona dosi. La immunitat s’assolirà d’aquí a 4 setmanes (just una setmana després de la segona dosi).

L’administració d’aquesta vacuna és totalment voluntària així que treballadors i familiars dels residents van rebre una comunicació de Salut per explicar el funcionament d’aquest tipus de vacunes i donar l'oportunitat de resoldre aquells dubtes que giren entorn a la vacunació contra la Covid-19, alhora que les diferents persones van donar el seu consentiment a rebre-la.

Cal destacar que es tracta d’una vacuna extremadament segura i efectiva. El seu nivell de protecció en front del coronavirus és del 94-95%, més del doble que la de la grip (40%). La immunització però, no és totalment efectiva fins uns dies després d’administrar-se la segona dosi, fet pel qual cal seguir extremant les mesures de prevenció.

La vacunació de la gent gran i dels professionals que els atenen és cabdal per protegir les persones residents davant el coronavirus i permet reduir el risc de contagi, perquè és més fàcil acotar els casos existents i tallar la cadena de transmissió.

    

Below Content Viewlet

Document Actions