Notícies

Navigation Bar

Canvi d'hora el diumenge 30 d'octubre de 2022

El sol es pondrà abans de les 6 de la tarda amb el canvi horari.

Above Content Body

Content Core

Arriba un altre canvi d’hora 2022 aquest octubre. Amb la tardor, arribarà el conegut com a horari d’hivern. És segurament el canvi d’hora que menys il·lusió fa, ja que suposarà perdre molta llum solar a les tardes. El proper 30 d'octubre deixarem enrere l'horari d'estiu.

Així, el darrer diumenge d’octubre haurem d’endarrerir una hora els rellotges: quan les busques marquin les tres de la matinada seran les dues. Aquest canvi es produirà a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

Serà l’últim canvi d’horari?

El Govern espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per a aquesta tasca preveia arribar a un acord el 2021, però la pandèmia i la falta de consens retarden la decisió. Tenen sobre la taula el dilema de si s’aboleixen els canvis d’hora i, si és així, quin horari es fixarà per a casa nostra, el d’hivern o el de primavera.

Below Content Viewlet

Document Actions