Notícies

Navigation Bar

Canguratge gratuït a 22 municipis maresmencs en el marc del programa Temps x Cures

Les famílies empadronades a Premià de Dalt poden sol·licitar aquest servei, que es presta de dilluns a divendres entre les 7.00h i les 21.00 h

Above Content Body

Content Core

Les famílies de 22 municipis de menys de 20.000 habitants que tenen conveniat amb el Consell Comarcal el programa Temps x Cures poden sol·licitar servei de canguratge a domicili. Aquest programa promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat té com a objectiu facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal a les famílies proporcionant un respir en el temps dedicat a les cures dels infants.

El Consell Comarcal, que gestiona l’aplicació de Temps x Cures en els municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme, ofereix 3 modalitats de canguratge: a domicili, en espais municipals i serveis, a petició dels ajuntaments, que complementen activitats que es desenvolupen en el municipi. El servei de canguratge, en els tres casos, és gratuït per a les famílies.

Es poden sol·licitar per canguratges puntuals. Si es tracta d’una demanda continuada de canguratges puntuals, la sol·licitud s’ha d’anar renovant mensualment, tornant a omplir el formulari. La reserva de dia i hora s’ha de fer amb un mínim de 3 dies laborables d’antelació.

 

Canguratge a domicili

22 municipis del Maresme, 2 més que l’any passat, han signat conveni amb el Consell Comarcal per a la prestació del servei de canguratge a domicili aquest 2024. Es tracta de Premià de Dalt, Alella, Mongat, Tiana, Teià, Argentona, Cabrils, Òrrius, Sant Vicent de Montalt, Vilassar de Dalt, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. Les famílies empadronades en un d'aquests municipis poden sol·licitar aquest servei, que es presta de dilluns a divendres entre les 7.00h i les 21.00 h.

 

Sol·licitud del servei

Per sol·licitar el sevei per primera vegada cal:

Registrar-se com a usuari/a a través d’instància genèrica al Consell Comarcal del Maresme indicant “Sol·licito ser usuari/a del servei de canguratge a domicili (especificant adreça i municipi). Enllaç per a fer el registre: https://tramits.ccmaresme.cat/Ciutadania/ 

Les famílies residents a Premià de Dalt, una vegada registrades, podeu fer la sol·licitud omplenant aquest formulari.

 

Temps x Cures

És un programa promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a partir de la iniciativa “Corresponsables”, del Ministeri d’Igualtat. Vol donar resposta a la necessitat de generar serveis que descarreguin les famílies, i en especial les dones, de les càrregues de cura familiar.

El servei s’ofereix a infants d’entre 0 i 16 anys tot garantint, de forma prioritària, l’accés a la cura infantil a les famílies i persones adultes que més ho necessiten, tenint en compte la perspectiva de gènere i interseccional.

El Consell Comarcal del Maresme gestiona el servei, en col·laboració amb els ajuntaments, en els municipis de menys de 20.000 habitants

Below Content Viewlet

Document Actions