Notícies

Navigation Bar

Campanya de vacunació de la tardor 2023-2024

Tal com es va fer la temporada passada, aquest any també es realitzarà conjuntament amb la vacunació contra la COVID

Above Content Body

Content Core

Com cada any, durant la tardor s’inicia la campanya de vacunació contra la grip. La campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip o la COVID-19 i també a les persones que poden transmetre la infecció a persones en situacions de risc, com ara els professionals de la salut. 

El període ideal per a vacunar-se contra la grip i la COVID-19 són els mesos d’octubre a desembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar durant tota la temporada fins al mes de març). Cal destacar la importància de la prevenció d’aquestes infeccions respiratòries, ja que, durant la tardor i l’hivern és quan més circulen aquest virus. En algunes persones, els virus responsables d’aquestes malalties poden arribar a produir complicacions greus. Vacunar-se, doncs, és vital per reduir la transmissió d’aquestes malalties i per a prevenir-ne complicacions. 

Perquè m'he de vacunar?

Les vacunes contra la grip i contra la COVID-10 protegeixen a les persones on està indicada la vacunació contra ambdues malalties i les possibles complicacions. 

Addicionalment, els objectius de la vacunació contra la grip i contra la COVID-19 són reforçar la protecció de les persones més vulnerables, així com del personal sanitari i sociosanitari, per intentar reduir les infeccions i la mortalitat associada, contribuint també a millor reduir l’impacte en la pressió assistencial. 

Les vacunacions són la mesura de salut pública més cost-efectiva. A Catalunya cada any estalvien més de 34.000 casos de malalties i les seves complicacions. 

Per a qui està recomanada la vacuna de la grip i la COVID-19?

Bronquiolitis

Enguany, Salut immunitzarà per primera vegada els nadons menors de sis mesos davant la bronquiolitis (VRS). És una mesura que protegirà les criatures del virus respiratori sincicial i reduirà la pressió assistencial i els ingressos hospitalaris. Els nadons nascuts entre l'abril i el setembre de 2023, es vacunen al CAP.

 


 

Demanar cita

Below Content Viewlet

Document Actions