Notícies

Navigation Bar

Avui 9 de febrer se celebra el Dia de la Internet Segura 2021

Des del programa Internet Segura, aquest 2021 han escollit com a lema 'Més digitals i protegits que mai'.

Above Content Body

Content Core

Aquesta cita d’àmbit mundial té com a objectius:

  • Promoure un ús responsable, respectuós, crític i creatiu de les noves tecnologies
  • Aconseguir entre tots els actors socials i polítics una Internet millor per a tothom.  difondre una Internet millor, segura i respectuosa per a tothom.  
  • Ajudar els docents i treballadors socials en la tasca pedagògica d’explicar Internet

El Safer Internet Day es va proposar el 2004 en el marc de la Unió Europea i en el marc del projecte SafeBorders. De llavors ençà s’ha estès de manera global i actualment se celebra a uns 170 països. Tot i que originàriament Insafe era la xarxa que aglutinava totes les activitats, des de 2016 es va rebatejar com a Better Internet for Kids amb l’enfocament de la Comissió Europea del Creating a Better Internet for Kids.

 

Continguts i propostes per a tothom

Des del programa Internet Segura, aquest 2021 tenen com a lema Més digitals i protegits que mai. En la situació sanitària actual, les eines digitals s’han convertit encara en més imprescindibles (teletreball, educació per videoconferència, cultura en línia, compres per Internet, trucades amb vídeo a familiars i amistats…), i aquesta nova situació també requereix més protecció i ciberseguretat que mai.

Per als Educadors, tant per als cursos de Primària com de Secundària, proposen, a partir del visionat d’un vídeo, debats a classe i altres activitats relacionades amb la privacitat en l’entorn en línia i la possibilitat de ser víctima d’un frau digital (com ara una suplantació d’identitat).

Per a les Famílies, estrenen un nou conte de la sèrie dedicada a la ciberseguretat. La protagonista d’enguany és l’Èrica, que té un problema molt gros amb el joc de moda i un cas de robatori d’identitat.

Pel que fa a Joves, des d’Internet Segura i amb la col·laboració d’Adolescents.cat, s'ha dut a terme un estudi per copsar la capacitat de reacció dels joves en casos d’intent de frau digital. Atents perquè difondran els resultats el 9 de febrer, coincidint amb Dia de la Internet Segura.

I per a la ciutadania en general, preparen un decàleg sobre el frau digital per aconseguir que cada vegada hi hagi menys gent afectada per aquesta pràctica.

Podeu seguir el desenvolupament del SID2021 a les xarxes socials mitjançant l’etiqueta que s'ha creat per a aquesta edició: #digitalsiprotegits, juntament amb #SID2021 i #diainternetsegura.


 

Enllaços d'interès:

#SID2021 Unitats didàctiques per a Secundària

#SID2021 Unitats didàctiques per a Primària

#SID2021 Relats per a tota la família

Below Content Viewlet

Document Actions