Notícies

Navigation Bar

Avís de situació de risc per superació del llindar d'ozó troposfèric

Cal recordar que l'avís no comporta l'activació de cap pla d'emergència

Above Content Body

Content Core

ozóA partir de la informació facilitada per la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, us comuniquem que avui hi ha previsió que es pugui superar el llindar d'informació d’ozó troposfèric per sobre dels 180 mg/m³ al Maresme (ZQA 7).

D'acord amb les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, com a mesura preventiva cal renunciar a fer esforços corporals a l'aire lliure que no siguin usuals, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es duen a terme dins el període en què els nivells d'ozó són més alts.

Els grups que poden ser més sensibles són les persones amb asma o altres malalties de les vies respiratòries o cardíaques, les que fan exercici físic a l'aire lliure, especialment a les hores en què els nivells d'ozó són més alts, els infants i la gent gran. Per aquest motiu, cal que recomaneu als centres d’ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives del vostre municipi, que renunciïn a fer activitats que suposin esforços corporals a l'aire lliure durant les hores previstes de superació del llindar d’informació d’ozó en aquest municipi.

Podeu obtenir més informació al web de la Generalitat de Catalunya i seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.
Cal recordar que l'avís no comporta l'activació de cap pla d'emergència.

Below Content Viewlet

Document Actions