Notícies

Navigation Bar

Atenció psicològica urgent a víctimes de violència masclista

El Servei d'Intervenció en Crisi garanteix el desplaçament immediat de psicòlogues les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any

Above Content Body

Content Core

Les dones que han patit un fet traumàtic relacionat amb la violència masclista disposen d’un servei d’atenció psicològica presencial i urgent les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. El nou Servei d’Intervenció en Crisi (SIC) està en funcionament des del gener i dona cobertura a tot el territori català.

Com s’activa el servei

  • Quan una dona truca a la línia d'atenció contra la violència masclista 900 900 120, se li ofereix una primera atenció psicològica i la professional que l’atén valora si cal desplaçar una psicòloga per atendre-la en persona.
  • També s’activa a través dels cossos policials, d’emergències mèdiques, de serveis especialitzats en violències masclistes, etc.

En quins casos

  • Feminicidis en grau de temptativa o consumats.
  • Situacions de violència masclista sexual.
  • Situacions de violència masclista amb alt potencial traumàtic per les víctimes.

Desplaçament

  • Un cop rebuda la trucada d’alerta, una psicòloga es desplaça a un espai segur i confortable per a la dona en un màxim de 2 hores.
  • Les dones afectades decideixen on i quan reben l’atenció psicològica.

A qui s’ofereix atenció

El servei ofereix atenció a totes les dones afectades així com als seus fills i filles, a l’entorn immediat, a les professionals implicades que hagin patit un greu impacte per la situació viscuda i a la xarxa comunitària.

Durada: una setmana

La intervenció del SIC té una durada d’una setmana com a norma general. Si després d’aquest període el cas requereix continuar l’atenció psicològica, es deriva als Serveis d’Intervenció Especialitzada o al recurs públic que correspongui.

 


 

Enllaços d'interès:

Línia d'atenció contra la violència masclista 900 900 120 

Serveis d'intervenció especialitzada (SIE) 

Below Content Viewlet

Document Actions