Notícies

Navigation Bar

Arrenca el programa "Dinamitza't", una nova iniciativa municipal per a reactivar l'economia local

Amb el doble objectiu de millorar les competències i entrar a formar part d'una organització de futur

Above Content Body

Content Core

Continguts del programaEl Servei Municipal d’Ocupació i Promoció Econòmica (SMOPE) de l’Ajuntament de Premià de Dalt ha engegat el programa Dinamitza’t amb l’objectiu d’ ajudar les persones d’aquesta població a millorar les seves possibilitats d’accedir al mercat de treball i facilitar-los el camí per assolir els seus objectius professionals. Aquest programa també vol oferir un suport a les organitzacions i empreses que necessitin incorporar professionals amb un capital competencial que aporti valor a la seva activitat i contribueixin a millorar  la seva competitivitat.

Aquesta edició del programa està concebuda com una prova pilot que permeti comprovar els resultats d’aplicar diferents elements innovadors en l’àmbit de l’ocupabiltat.  En primer lloc, és la primera vegada que l’Ajuntament dóna suport expressament aquells/es professionals que tenen un nivell mig o alt de coneixements i capacitats que els fan aptes per accedir a sectors i activitats econòmiques que es consideren en creixement o emergents.

En segon lloc, aporta un nou enfocament del concepte tradicional de “pràctiques en l’ empresa”  introduint el concepte d’Intraemprenedoria, un fenomen  generalitzat a molts indrets del mon però molt poc conegut i aplicat al nostre país. Aquesta nova manera d’entendre el treball per compte aliè obre un nou paradigma en el mercat laboral, en el que les persones treballadores adopten un nou rol protagonista, proposant i tirant endavant les seves pròpies iniciatives i projectes com un/a emprenedor però amb la diferència que ho fan dins l’organització en la que treballen o els acull de nou. Així, les organitzacions tenen més oportunitats d’innovar gràcies a la iniciativa i les “competències emprenedores” dels seus equips.

El tercer element innovador és la voluntat d’ajudar a aquelles organitzacions que tinguin uns valors i comportaments que provoquen un impacte positiu al seu entorn. Les empreses participants hauran de demostrar que són responsables socialment i que estan interessades en captar, retenir i potenciar el talent de les persones a través de nous models de gestió que es basen en les competències de les persones i en la igualtat d’oportunitats.

Durant tres mesos els/les participants aprendran a identificar les tendències de futur i convertir-les en oportunitats professionals, adquiriran un mètode i unes eines per descobrir les seves competències professionals i diferents  tècniques i canals per accedir i desenvolupar-se en mercat laboral. Posteriorment, posaran en pràctica tots aquests coneixements i executaran el seu pla de millora competencial en una empresa o organització del seu interès. Serà en el marc d’aquestes pràctiques que  també podran convertir les seves idees en un projecte que aporti valor o millori algun aspecte de la mateixa organització.  

L’Equip de Cresàlida ha ajudat a dissenyar aquest programa i serà l’encarregat d’executar les diferents accions (tallers i sessions en grup, tutories individuals, pràctiques, etc.) pensades perquè els coneixements, les  habilitats, aptituds i actituds previstes s’adquireixin o millorin d’una manera molt dinàmica i interactiva, vivint tot el procés de forma proactiva, investigant, formant-se i entrenant competències.  

Durant el mes de setembre es realitzarà el procés de selecció de les persones candidates i a principis d’octubre s’iniciarà el programa, que tindrà una durada de tres mesos.

Consulteu el programa sencer del "Dinamitza't" en aquest document:

Dípitc informatiu del Dinamitza't

Dípitc informatiu del Dinamitza't

Fitxer: DA_ptic_Programa_Dinamitza_t.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2,07 MB

Below Content Viewlet

Document Actions