Notícies

Navigation Bar

Arrenca el curs escolar 2017-18 amb la consolidació dels libres de text gratuïts, un camí escolar i el reforç del Bus C-14 a l'institut

En quatre cursos, s'han invertit 810.000€ pel banc de llibres

Above Content Body

Content Core

Els alumnes de Primària i d'Educació Infantil van començar les classes el 12 de setembre mentre que els de l’INS Valerià Pujol ho han fet el 14 de setembre, tots amb plena normalitat. Ensenyament ha tancat una aula de P3 a l’Escola Santa Anna per manca d’alumnes i s’ha obert una aula més a les Escoles Bressol, la cinquena aula del centre Cristòfol Ferrer.

Llibres gratuïts
Enguany, i per quart curs consecutiu, l’Ajuntament de Premià de Dalt ha invertit 170.000€ perquè els llibres de text tinguin un cost zero per a les famílies del poble. Com explica l’alcalde, Josep Triadó, “de mitjana això suposa un estalvi de 600€/curs per a una família amb dos fills”.
La gratuïtat dels llibres de text va ser una iniciativa del Govern municipal que va posar en marxa el curs 2014-2015. En aquests quatre cursos, s’han destinat 810.000€ dels pressupostos municipals per a aquesta acció, de la que es beneficien els alumnes de les dues escoles de primària, Marià Manent i Santa Anna, i els de l’INS Valerià Pujol i Bosch.

Camí escolar
Una novetat del curs d’enguany ha estat la posada en marxa del camí escolar cap als centres Marià Manent i Santa Anna. El camí està fet a base d’elements gràfics de colors relacionats amb l’ensenyament i alhora s’ha introduït el senyal de localització. També s’han pintat els passos de vianants del recorregut fins a les escoles. Està senyalitzat a terra i també es reforça amb senyals verticals. Ben aviat, també es faran adhesius per als establiments comercials col·laboradors del camí escolar que es trobin en el recorregut fins a les escoles. El disseny del material gràfic del Camí Escolar ha estat obra de la dissenyadora local Georgina Coma.

L'alcalde explica que "des de l’Ajuntament es vol fer una aposta per la salut promovent que s’hi vagi a peu, amb seguretat, seguint un camí marcat i alhora potenciant la relació social entre famílies". I afegeix, a banda, també suposa un estalvi econòmic en carburants, una millora mediambiental i es redueixen els embussos i problemes de trànsit a l’entrada i sortida de les escoles.

Reforç de la línia d’autobús C-14 cap a l’Institut
La segona novetat és el reforç de la línia de Bus C-14 per als alumnes de l’INS Valerià Pujol. A partir de dilluns 18 de setembre, aquesta es reforça amb un segon vehicle a les 07.40h amb dues parades, al barri Santa Anna i a La Floresta (rotonda de les Flors)  per a facilitar que els alumnes d’aquests dos barris puguin utilitzar aquest servei de transport col·lectiu fins l’institut ja que al curs passat no sempre hi havia suficients places.

1548 alumnes als diferents centres públics de Premià de Dalt
Als centres públics del municipi s’han matriculat 1548 alumnes. 117 a les Escoles Bressol (58 EB Sta. Anna i 59 EB Cristòfol Ferrer), 443 a l’Escola Marià Manent, 413 a l’Escola Santa Anna i 515 a l’INS Valerià Pujol i Bosch (394 a ESO i  121 a Batxillerat).

Vacances escolars
Segons ha establert el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les vacances de Nadal començaran el 23 de desembre i aniran fins al 7 de gener del 2018. Les vacances de Setmana Santa seran del 24 de març al 2 d'abril de 2018, ambdós inclosos. El curs escolar s'acabarà el 22 de juny del 2018.

Elements gràfics del camí escolar

 

Below Content Viewlet

Document Actions