Notícies

Navigation Bar

Activat el nivell 2 ALFA a Premià de Dalt per risc molt alt d'incendi forestal

L'activació del Pla Alfa per part dels Agents Rurals ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc.

Above Content Body

Content Core

Els Agents Rurals han activat el nivell 2 del Pla Alfa d’actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals a tots els municipis del Parc de la Serralada Litoral, entre els quals hi ha Premià de Dalt.

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir.  

Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca. Al Maresme ens trobem en el nivell alt.

Cal afegir que en aquest nivell d’alerta no es poden fer servir màquines al bosc. Recordem també que està prohibit fer foc o barbacoes al bosc, i demanem a tothom que eviti accedir-hi si no és estrictament necessari.

Consells preventius

  • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • No llanceu coets, petards, focs d’artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l’abocador o triturar-los, i en faran compost.
  • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
  • Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
  • Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d’aigua.

En situació d’emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.).

Recordeu, si necessiteu ajut durant l’emergència, truqueu al 112.

Podeu trobar més informació i consells preventius a la web del Departament d’Interior de la Generalitat.

Des de l’Ajuntament de Premià de Dalt fem una crida a ser molt prudents i demanem la màxima precaució de tothom per tal de minimitzar el risc d’incendi i facilitar la feina dels efectius de vigilància i protecció d’incendis forestals, com l'ADF Premià de Dalt.

Below Content Viewlet

Document Actions