Notícies

Navigation Bar

Acte de suport del món local als imputats pel 9N, convocat per l'AMI i l'ACM, l'ANC i Òmnium Cultural

I concentració davant de l'Ajuntament el 13 d'octubre a les 19.30 hores

Above Content Body

Content Core

9N som tots - suport a imputats pel 9N

9N som tots - suport a imputats pel 9N

L'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques han convocat els electes del món local a concentrar-se el proper 15 d'octubre per donar suport als imputats que han de declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La concentració tindrà lloc a les 9 del matí al Monument a Lluís Companys (davant l'Arc de Triomf), per tot seguit fer una ofrena floral amb motiu del 75è aniversari de l'afusellament del president Companys.

A continuació, tots els electes es concentraran davant del Tribunal Superior de Justícia per donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas, imputat per haver possibilitat la consulta participativa del 9 de novembre de 2014.

L'objectiu és, tal i com es va fer el 4 d'octubre de 2014 amb més de 800 alcaldes i alcaldesses de Catalunya al Palau de la Generalitat per lliurar al president els acords dels Plens Municipals on donàvem suport a la convocatòria del 9N, visibilitzar el suport del món local amb el dret a decidir.

El 9N va ser un triomf de la democràcia, una expressió clara i rotunda del dret a decidir del poble català. Molts alcaldes i alcaldesses som co-responsables de l’organització d’aquest procés participatiu, com no podria ser d’altra manera, perquè la nostra prioritat era, és i ha de ser escoltar i respondre a les inquietuds dels nostres ciutadans.

En la instrumentació més gran que s’ha vist de la justícia per part d’un estat, ara s’imputen els responsables polítics d’aquell procés participatiu: el president Mas i les conselleres Rigau i Ortega. I com que #9NSomTots tenim la responsabilitat d’acompanyar el president del nostre país en la declaració que farà el proper dia 15 d’octubre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Concentracions el 13 d'octubre als pobles i ciutats de Catalunya
D’altra banda, i per donar veu també al territori es faran concentracions el dia 13 d’octubre a les places de cada població. A Premià de Dalt ens trobarem el dimarts 13 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de la Fàbrica, davant de l'Ajuntament, on l'alcalde, Josep Triadó, llegirà el manifest que ha estat redactat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD). Cal recordar que Premià de Dalt va ser un dels municipis que es van adherir a la Declaració de Vilassar, que expressa el seu suport a la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya i al PNDD.

A banda, els Grups Municipals de CiU i ERC han presentat per urgència al Ple del proper 13 d'octubre una moció de suport al President Mas, l'exvicepresidenta Ortega i la Consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l'organització del 9N.

Manifest del Pacte Nacional pel Dret a DecidirAquest document el llegirà l'alcalde, Josep Triadó, per a mostrar el rebuig de l'Ajuntament a la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N.

Manifest 13O

Manifest 13O

Fitxer: Manifest_13O.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 191,79 kB

Carta protesta - Tots som 9N

Les entitats convocants de les dues concentracions a favor de les tres persones imputades també animen als seus socis a enviar aquesta carta de protesta a títol individual dirigida al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC).

Protesta - Tots som 9N

Protesta - Tots som 9N

Fitxer: 151005_a_la_sala_civil_del_TSJC.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 638,07 kB

Below Content Viewlet

Document Actions