Notícies

Navigation Bar

Abans de llençar quelcom, fes-lo nou de nou!

Es tracta d'una campanuya en favor de la reparació i la reutilització d’objectes per prevenir que arribin a esdevenir residus

Above Content Body

Content Core

L’Agència de Residus de Catalunya finança una campanya informativa centrada en la reutilització i adreçada a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat, les opcions i les oportunitats d’allargar la vida útil dels recursos i productes, incloent estratègies de prevenció i reutilització.Si estàs a punt de llençar els discos que ja no escoltes, les botes que ja no et poses, el violí que ja no toques, l'armari que ja ni obres... Has pensat que en comptes de desfer-te'n els pots donar, arreglar, vendre o reparar? Abans de llençar quelcom, fes-lo nou de nou!

On?

Al teu voltant hi ha un munt de professionals que et poden ajudar a reviure els teus objectes. Si vols reparar, vendre o regalar, pots fer-ho a:

  • Botigues i app de segona mà
  • Tallers de reparació
  • Mercats de segonamà
  • Deixalleries
  • Mercats d'intercanvi
  • Empreses socials

Cap al residu zero 

La prevenció és un dels pilars de les noves directives europees de residus i del Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya (PRECAT20), pel qual es regeixen les actuacions de l’ARC. Un dels principis del programa és la reducció de la producció de residus, entenent que el millor és el que no es genera, perseguint la idea de “residu zero”. Entre els objectius del PRECAT destaquen: estendre la visió dels residus com a recursos;  contribuir a l’obtenció de recursos dels residus, preferentment materials, estratègics per a l’economia catalana;  reduir de forma efectiva la generació primària total de deixalles, assolint l’any 2020 un 15% de reducció en pes de la generació de residus respecte l’existent l’any 2010; incrementar el coneixement entre la població de l’oferta existent de productes reutilitzats o reutilitzables; i fomentar l’allargament de la vida útil dels productes.

La Directiva Marc sobre els residus estableix que la prevenció, incloent la reutilització i l’allargament de la vida dels productes, és l’estratègia prioritària en la jerarquia de gestió dels residus per davant del reciclatge, la valorització i l’eliminació. Per aquest motiu, l’agència ha considerat oportú fer una campanya centrada en la reutilització, adreçada a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat, les opcions i les oportunitats d’allargar la vida útil dels recursos i productes, incloent estratègies de prevenció i reutilització.

 

Below Content Viewlet

Document Actions