Notícies

Navigation Bar

4 de febrer, Dia Internacional contra el Càncer sota el lema "Desacreditar els Mites"

Above Content Body

Content Core

Dia Mundial contra el Càncer 2014Sota el lema "Desacreditar els Mites", avui 4 de febrer es celebra el Dia Mundial contra el Càncer 2014. La campanya que s’organitza des de la UICC (Unió Internacional contra el Càncer) es centrarà en l'Objectiu 5 de la Declaració Mundial del Càncer: dissipar els mites i concepcions errònies i perjudicials sobre el càncer. El Dia Mundial contra el Càncer és una oportunitat per elevar les veus col·lectives en nom de la millora dels coneixements en general al voltant del càncer i desemmascarar idees errònies sobre la malaltia. Des d'un nivell global, els missatges es centren en els següents quatre mites:

Mite 1: NO CAL PARLAR SOBRE EL CÀNCER.
Veritat: El càncer pot ser un tema difícil de tractar, sobretot en algunes cultures i entorns. Però abordar la malaltia obertament pot millorar els resultats a nivell individual, comunitari i de polítiques.

Mite 2: NO HI HA NI SIGNES NI SÍMPTOMES DEL CÀNCER.
Veritat: Per a molts tipus de càncer, existeixen signes d'advertència i símptomes, i els avantatges de la detecció precoç són indiscutibles.

Mite 3: NO HI HA RES QUE ES PUGUI FER RESPECTE EL CÀNCER.
Veritat: Es pot prevenir una tercera part dels tipus de càncer més comuns, amb les estratègies correctes i es pot fer molt a nivell individual, de comunitat i de polítiques.

Mite 4: NO TINC DRET A REBRE ATENCIÓ SANITÀRIA PEL CÀNCER.
Veritat: Tothom té dret a accedir a tractaments i serveis d’atenció per càncer que siguin comprovats i efectius, i en igualtat de condicions, per evitar patiment.

Més informació a World Cancer Day

Dia contra el Càncer

INCIDÈNCIA DEL CÀNCER A CATALUNYA

Un de cada dos homes i una de cada tres dones desenvoluparan un càncer al llarg de la vida, segons es desprèn de les darreres dades de l’informe sobre la incidència, la mortalitat, la supervivència i les projeccions de futur del càncer a Catalunya, del Departament de Salut. En l’actualitat, a Catalunya es diagnostiquen uns 33.700 casos de càncer cada any. Els de pròstata, pulmó i còlon i recte són els més freqüents entre els homes, i els de mama, còlon i recte i endometri, entre les dones.

Consulteu les dades en el següent ENLLAÇ.

Below Content Viewlet

Document Actions