Notícies

Navigation Bar

2a rebaixa consecutiva dels impostos i les taxes

En dos anys l'equip de govern baixa un 12% l'IBi i un 10% la taxa d'escombraries

Above Content Body

Content Core

2es rebaixesEl passat 13 d’octubre l’equip de govern municipal va aprovar les noves ordenances i taxes per l’any 2015 amb els vots a favor de CiU, PP i SI; l’abstenció del PSC-PSOE i el vot en contra d’ERC.
L'alcalde, i regidor d'Hisenda, Josep Triadó, va defensar les Ordenances Fiscals destacant que “rebaixem els impostos i les taxes sense fer cap tipus de retallada ni reducció en els serveis municipals, i triplicant els ajuts socials”. Triadó va destacar de forma especial que “les persones i famílies que pareixen dacions en pagament i/o execucions hipotecàries no pagaran plusvàlua i les persones amb discapacitat superior al 33% no pagaran l’impost de vehicles”. A banda, va explicar el fet diferencial de Premià de Dalt respecte la resta: “nosaltres no congelem, sinó que rebaixem impostos i taxes. És el que defineixo com a ADNpremiàdedalt”.
Josep Triadó explicava que “la rebaixa de l’IBI i les escombraries només és possible gràcies als números verds de l’Ajuntament, en les polítiques de contenció de la despesa i en preveure els ingressos amb molta prudència, equilibri i rigor”.

El regidor d’Hisenda va recordar que la situació econòmica de l’Ajuntament és mèrit de tothom i que la previsió d’ajustar despeses des de l’any 2008 dóna els seus fruits. En aquest sentit, va detallar accions que el govern ha portat a terme després de triplicar les despeses en atenció social:

  1. Foment de l’ocupació amb ajuts de 3.000€ a empreses que contractin persones aturades de Premià de Dalt (Pla 3000)
  2. Foment de l’emprenedoria amb 1.500€ per a persones aturades que obrin un negoci (Pla Municipal de Foment de l’Auto Ocupació)
  3. Millora del transport públic amb més freqüència de pas, i gratuït per a gent gran, joves menors de 18 anys i persones amb discapacitat superior al 33%
  4. Gratuïtat dels llibres i material escolar per a alumnes de Premià de Dalt dels centres públics del poble amb la creació del Banc de Llibres des d’aquest curs 2014-15

Tot i la baixada d’impostos i taxes, l’Ajuntament manté un nivell d’endeutament dels més baixos del país (22%); paga les factures dels seus proveïdors a una mitjana de 29 dies (des que la factura entra per registre fins que es paga), i continua amb romanent de tresoreria en positiu.

   foment de l'ocupació  famílies   pla 3000  Logotip Banc de Llibres (Lali Rodríguez Tió)

    

    

Below Content Viewlet

Document Actions