Notícies

Navigation Bar

22.680 persones visiten la Biblioteca Jaume Perich el 2022

L'equipament ha rebut una mitjana de 91 visites diàries i s’han atès 1.020 alumnes.

Above Content Body

Content Core

La Biblioteca Jaume Perich ha fet el tancament estadístic de l’any 2022 amb uns resultats que el seu equip responsable considera més que positius. A més de l’augment del 9% dels visitants en relació a l’any 2021, les xifres de l’equipament cultural apunten que hi ha un total de 3.763 persones que disposen del carnet de la biblioteca. Tenint en compte la població i el percentatge de carnets de persones residents al municipi, es pot dir que el 36% de la població disposa del carnet de la biblioteca.

Al llarg del 2022 s’han realitzat 96 activitats a la biblioteca, amb un total de 1.710 persones participants, xifra que representa un increment del 39% respecte l’any anterior. Destaca l’increment de les visites escolars, que s’han duplicat: s’han fet 49 visites, que han portat 1.020 alumnes a la biblioteca. També cal afegir que s’han fet 29 exposicions, el doble que l’any 2021.

Quant al préstec, s’han deixat 26.117 documents, una mitjana diària de 105. I respecte al servei de wifi, 903 persones n’han fet ús amb els seus dispositius, i 959 amb els ordinadors internet de la biblioteca. 

La Biblioteca Jaume Perich i Escala, un equipament molt actiu

Actualment, desenvolupa diversos programes i iniciatives per donar a conèixer el seus serveis i acollir les necessitats de la població de Premià de Dalt: contes infantils, contes de nadons, contes en anglès, tallers familiars, tallers i altres iniciatives per a adults, exposicions fotogràfiques, i visites formatives adreçades a tot tipus de centres educatius...

Al llarg de l’any es treballa transversalment amb molts dels programes i iniciatives que es desenvolupen al municipi: Dia de les Dones, Dia de la Poesia, Arrela’t a Sant Jordi, Jazz en la Nit, Sant Pere, Ulissesfest, Any Valerià Pujol... i té establertes diverses col·laboracions amb entitats locals, entre les quals destaquen la que manté amb l’Aula d’Extensió Universitària- s'està donant suport al Seminari de novel·la i cinema negre-, el Grup de lectura de la secció d’Arts i Lletres de la Societat Cultural Sant Jaume i l’Associació d’Artistes de Premià de Dalt, entre altres. 

Below Content Viewlet

Document Actions