Notícies

Navigation Bar

20 milions d'euros en ajuts a les extraescolars i el lleure educatiu

La Generalitat obrirà una línia d'ajuts per entitats i empreses que organitzen activitats extraescolars i de lleure educatiu per fer front a les conseqüències de la COVID-19

Above Content Body

Content Core

El Govern destinarà 20 milions d’euros a ajuts pel sector de les extraescolars i del lleure educatiu per tal que puguin fer front a les dificultats greus que està patint el sector. Ho farà a través d’un Decret llei de mesures extraordinàries aprovat avui.

Es tracta d’una prestació econòmica de pagament únic destinada a les empreses, treballadors autònoms i entitats que té com a finalitat afavorir la sostenibilitat econòmica del sector.

El Decret estableix aquestes tres modalitats diferents de l’ajut:

  • Modalitat per a les activitats específicament de lleure educatiu: es destinaran 1.500 euros per a entitats, empreses i treballadors autònoms que realitzen activitats de lleure educatiu d’esplais diaris de dilluns a divendres i d’esplais o agrupaments escoltes que fan activitat de cap de setmana.
  • Modalitat per a les activitats extraescolars: 3.500 euros per a professionals autònoms, empreses i altres entitats que realitzen activitats extraescolars. En aquesta modalitat s’hi inclouen, per una banda, les activitats que es fan als centres educatius i, per l’altra, la resta de formació no reglada (de reforç, d’idiomes en escoles privades, de música i dansa, de pintura, de robòtica, etc., i totes aquelles que no depenguin de les federacions esportives).
  • Modalitat per a les instal·lacions juvenils: 5.000 euros per a entitats privades titulars o gestores d’instal·lacions juvenils inscrites al Registre d’instal·lacions Juvenils de la Direcció General de Joventut.

Mesures per garantir la seguretat de la comunitat educativa

El Decret llei també regula tres mesures més adreçades a garantir la seguretat de la comunitat educativa. Són la comunicació de dades personals, l’obligació del compliment de les normes sanitàries i el fet de garantir per llei el servei de menjador en cas de confinament a través de menús per emportar.

Below Content Viewlet

Document Actions