Notícies

Navigation Bar

183 persones visiten el CAP Premià de Dalt en el marc del festival d’arquitectura 48h Open House

Es tracta d’un esdeveniment en què s’obren equipaments i espais privats per mostrar l’arquitectura, el patrimoni i, especialment, la volta catalana.

Above Content Body

Content Core

Diumenge 23 d’octubre el CAP Premià de Dalt – Víctor Català hi va participar acollint una jornada de portes obertes amb un servei d’informació cultural. Aquest era un dels més de 250 edificis de tota mena, forma i mida que participaven de l’esdeveniment que té per objectiu explorar el valor d'un espai ben construït i dissenyat.

Aquesta ha estat la primera participació de Premià de Dalt en un festival que va néixer  a Barcelona però que s'ha ampliat per a incloure-hi ciutats i pobles de l'àrea metropolitana i la costa del Maresme. Es tracta d’un esdeveniment en què s’obren equipaments i espais privats per mostrar l’arquitectura, el patrimoni i, especialment, la volta catalana. Enguany, hi participava Vilassar de Dalt i com explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Premià de Dalt, Ramon Golart, “el consistori veí ens va demanar col·laborar-hi obrint espais, i hem decidit iniciar-nos amb el nou centre d’atenció primària, un edifici certament singular”.

Finalista dels Premis FAD 2022

El nou centre d’atenció primària de Premià de Dalt ha estat distingit com un dels projectes finalistes dels Premis FAD 2022 en la seva categoria d’arquitectura. L’equipament, que va entrar en funcionament el passat mes de maig, és obra d’un equip format per Jordi Badia, Jero Gutiérrez i Francesc Sandalinas (del despatx Baas Arquitectura), i va rebre aquest reconeixement per part del jurat perquè “fuig dels estereotips dels centres de salut, perquè demostra que es pot construir amb preus ajustats sense haver de recórrer als prefabricats i per una atmosfera interior que vol digni- ficar –diuen– els pacients”, i afegeixen que és “reflex d’un disseny contundent, s’evidencia que la limitació dels mate-rials no xoca amb la negació de les seves variants constructives”.

Below Content Viewlet

Document Actions