Notícies

Navigation Bar

17 d'octubre: Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa

Above Content Body

Content Core

Es tracta d'una acció per sensibilitzar els ciutadans sobre la tasca que realitzen les organitzacions socials per fer un món més equitatiu i solidari. La campanya, que anirà del 14 al 20 d'octubre, inclourà materials digitals, activitats i fons bibliogràfic sobre aquest tema a les biblioteques.

L'eix central de la campanya és un web didàctic d'Educació per al Desenvolupament articulat en temes com el dret a la vida, salut, accés universal a l'educació, llibertat d'expressió..., al voltant dels quals s'organitzen els vídeos i les propostes pedagògiques per a escoles i l'acció ciutadana.

En aquesta línia, a la Biblioteca Virtual també s'ha creat el prestatge 'Les arrels de la pobresa: tenim dret a no ser pobres', que recull els continguts del web d'Educació per al Desenvolupament, a més d'activitats de les biblioteques, notícies i una guia de recomanacions de lectures i audiovisuals que es poden trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Així mateix, entre les biblioteques de la Xarxa s'han distribuït punts de llibres, cartells i altres materials de difusió per informar els ciutadans dels continguts de la  campanya i de les principals activitats. Les biblioteques que disposen d'un fons especial sobre algun dels temes de la campanya, a més, organitzaran exposicions, xerrades i recomanacions, entre altres, durant aquests dies. És el cas de la biblioteques de Sant Adrià de Besòs, Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat i Central de Santa Coloma de Gramenet, que fins a finals d'octubre acullen exposicions centrades en aquesta qüestió.

Quepo és una organització sense ànim de lucre, que desenvolupa projectes de comunicació audiovisual estratègica per al canvi social, especialment dirigits a organitzacions de la societat civil i ONG.

Below Content Viewlet

Document Actions