Notícies

Navigation Bar

-10% d'IBi i -5% de taxa d'escombraries: El Govern rebaixa els impostos sense retallar cap servei

La rebaixa dels impostos suposa que l'Ajuntament de Premià de Dalt deixa d'ingressar uns 418.000€

Above Content Body

Content Core

IBIEn el decurs del Ple d’octubre, celebrat el 14 d'octubre, es van aprovar -amb el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció d’ERC-AM- les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2014 les quals estableixen una rebaixa de mitjana del 10% en el rebut de l’IBI i d’un 5% en la taxa d’escombraries. La resta d’ordenances que s’han modificat són bàsicament per tal d’adequar-les a nova normativa o bé per facilitar tràmits administratius al ciutadà.

El regidor d’hisenda, Josep Triadó, va explicar que “després de 6 anys d’austeritat, avui podem traduir la gestió econòmica rigorosa que hem seguit en una disminució important de la càrrega fiscal a les famílies de Premià de Dalt”, i afegeix, “per això rebaixem el principal impost -l'IBI que afecta tothom- i també la taxa per la recollida i tractament dels residus, en aquest cas també gràcies a la millora de la recollida selectiva mitjançant el model de contenidors que agrupa les 5 fraccions (envasos, paper, vidre, orgànica i rebuig)”.

Aquesta baixada dels impostos es duu a terme sense retallar o suprimir cap servei municipal. Tot el contrari, en la seva exposició, el regidor d’Hisenda i portaveu del govern municipal va avançar que “l'Ajuntament manté tots els serveis municipals que dóna, reforçarà el manteniment de la via pública i garanteix l’atenció social i poder donar resposta a qualsevol emergència social que pugui aparèixer”.

IBI


La fórmula: com es baixen impostos si es recapten menys diners?

Una nova gestió de la despesa, l’amortització de places de personal que no es cobreixen així com una disminució de la càrrega financera -perquè no es demanen nous préstecs sinó que s’aposta per a reduir l’endeutament- han fet possible la baixada d’impostos als veïns.

Triadó va agrair durant la seva intervenció final l'aportació de tot el personal de l'Ajuntament de Premià de Dalt, dels membres de l'equip de govern i també dels regidors de l'oposició per a fer possible la bona situació econòmica del Consistori de la qual se n'han fet ressò, entre altres, el reconegut catedràtic d'Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona (UB), Joaquim Solé i Vilanova, o mitjans de comunicació com ara "Catalunya Ràdio" tal i com podeu consultar en el següent enllaç o bé el diari "El Punt". A partir del minut 3, trobareu l'entrevista amb l'alcalde, Joan Baliarda, a càrrec de Manel Fuentes.

Les Ordenances Fiscals es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i PPC), del PSC-PSOE i SI. ERC va votar-hi en contra.

Below Content Viewlet

Document Actions