Notícies

Navigation Bar

A l'espera del conveni per a construir l’Institut-Escola Santa Anna

El compromís de l’Ajuntament és assumir el 30% del cost del nou edifici, tot i no tenir-hi competència

Above Content Body

Content Core

El passat 5 de desembre de 2022 l’Ajuntament de Premià de Dalt va comunicar formalment a la Generalitat de Catalunya que ja tenia a nom seu els terrenys on Educació s’ha compromès a construir l’edifici de l’Institut Escola Santa Anna. En data d’avui, 26 de gener, l'alcaldia així ho ha traslladat a la Síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas, que ho va demanar ahir en una nova comunicació. Prèviament, concretament el 20 de desembre, l'alcalde, Josep Triadó, i la regidora d'Educació, Josi Duran, van assistir al Consell Escolar de l'Institut Escola Santa Anna, en el decurs del qual van informar les persones assistents que l'Ajuntament ja disposava de la titularitat del solar on construir l'edifici nou i que així s'havia traslladat a Educació.

L’esperat conveni entre el Consistori i el Departament d‘Educació ha de reflectir d’una banda la cessió gratuïta dels terrenys (4.000m2) de l’Ajuntament a la Generalitat perquè aquesta faci realitat, a la major brevetat possible, el nou edifici, i de l’altra, que el Consistori assumirà el 30% del cost de les obres, tot i no ser competència seva. Com explica Josep Triadó, “quan s’enllesteixin, el centre disposarà de molta més superfície de pati”. I afegeix, “després d’haver fet realitat el gimnàs - sala polivalent i amb l’ampliació de l’institut, complementarem l’espai amb més aules i dues noves de laboratori i tecnologia, el que de ben segur repercutirà en una major qualitat educativa”.

En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament de Premià de Dalt també va reformar l’antiga casa del conserge per a convertir-la en un espai polivalent per a la comunitat educativa. A més, el pati d’aquest àmbit s’ha obert per augmentar-ne els m2.

El compromís del Departament d’Educació és fer arribar el conveni a l’Ajuntament ara que aquest ja té els terrenys necessaris al seu nom -un requisit imprescindible- i concretar el calendari d’execució de les obres de construcció de l’edifici que ha d’acollir l'Institut-Escola Santa Anna. 

Below Content Viewlet

Document Actions