Notícies

Navigation Bar

L’Ajuntament prepara una vintena d’actes per commemorar el 8M

El calendari de propostes comença el 2 de març i es desplegarà amb una oferta variada fins el dia 15.

Above Content Body

Content Core

El municipi es prepara per commemorar una de les dates més importants del  calendari feminista, el Dia Internacional de les Dones. El 8 de març és una data que pretén reivindicar la igualtat entre dones i homes i alhora també lluitar per l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.

Enguany, la campanya entorn del Dia Internacional de les Dones a la vila vol visibilitzar i posar en valor la sororitat. Un concepte entès com la recerca de relacions positives, de participació i d'aliança entre totes les dones del món.

En aquest context, Premià de Dalt commemorarà el 8M, Dia internacional de les Dones, amb un conjunt d’actes que tindran lloc entre el 2 i el 15 de març de 2023. El programa d’actes començarà dijous 2 de març amb un taller de samarretes per a majors de 12 anys que tindrà lloc al PIJ La Fletxa i que es repetirà el dia 4 de març. Cal inscriure’s abans ja sigui via WhatsApp (670750284) o bé per correu electrònic a prmd.pij@premiadedalt.cat

El 3 de març La Fletxa organitza un taller “Cossos” (estètica i autoestima corporal) a càrrec de Mousiké, per al jovent d’entre 12 i 17 anys. També cal apuntar-s’hi abans pels dos canals abans citats.

Krisol Waldorf Maresme ens proposa diverses activitats. La primera, el dilluns 6 de març a les 18 h, concretament un Cercle de dones, a càrrec de Sofia Vagueiro, a l’antic Ajuntament (inscripcions via WhatsApp al 936931591 indicant CERCLE). I per a dimarts 7 de març ha programat un concert meditatiu amb mantres, amb l’Arantzazu Corrales) a l’auditori de Can Figueres (inscripcions via WhatsApp al 936931591 indicant MANTRES).

 

Actes del 8 de març: cultura, esport i benestar

La major part de les activitats per a commemorar el Dia Internacional de les Dones es faran el mateix 8 de març. A les 13 h la sala de plens acollirà la lectura del manifest institucional; i a les 14 h la secció de Sant Jaume Dones de Dalt celebra un dinar al restaurant El Balcó (Club de Tennis) al que cal inscriure’s abans (677732232).

A les 17h La Poma Bike Park organitza una masterclass i game “Roller Freestyke Day”, dirigida per Javiera Garrido, acompanyada de les Rider’s Pro’s, Darly Saavedra i Mery Muñoz. Amb entrada gratuïta per a totes les dones.

A les 17.30h la Biblioteca Jaume Perich i Escala ha preparat una edició de l’hora del conte amb la Clara Algaba Trias que presentarà “La veritat de les princeses”, I mitja hora més tard, a les 18 h, l’auditori de Can Figueres acollirà el micro Concert i Poesia a càrrec d’Elena Camacho, Carmen Pires, Candela Saura i Laia Torrens de l’Escola Municipal de Música. I, tot seguit, xerrada “Qui soc, qui vull ser i on és la dona que tant enyoro?” a càrrec de la Mireia Martínez, coach executiu i personal, que proposa l’entitat Associació de Dones del Maresme (ADM).

A les 19 h la sala l’Orfeó de la Societat Cultural Sant Jaume serà l’indret on Tània Juste, l’autora, presentarà el seu llibre “Amor a l’art”, un esdeveniment literari organitzat per la Secció Dones de Dalt. I a la mateixa hora, la Coral del Barri actuarà a l’Espai Santa Anna.

 

Més activitats per a promoure la Igualtat

El 9 de març, a les 18 h, Krisol Waldorf ha programat Artteràpia amb la Catalina Rotger, a l’antic Ajuntament (inscripcions via WhatsApp al 936931591 indicant ART).

L’endemà, 10 de març, La Poma Bike Park acull “Urban extreme girl”, dirigida per Mery Muñoz, amb una xerrada de riders girls i una patinada conjunta de 17 a 21 hores, per a totes les edats i nivells i gratuïta per a totes les dones. A les 19.30 h el Club Esportiu Katrines oferiran un taller de massatge facial a la sala gimnàs de l’Institut Escola Santa Anna. Cal inscripció prèvia via WhatsApp al 93 693 15 91 indicant IOGA.

L’11 de març, a partir de les 13 h, se celebrarà el II Dinar de les dones, amb actuació d’IMPROBCN, ball en línia a càrrec de l’AV Sta. Maria, Sta. Anna-Tió i ball de fi de festa. A l’Espai Santa Anna i cal apuntar-s’hi abans a través del WhatsApp al tel. 93 693 15 91 indicant DINAR.

El 12 de març a les 12 del migdia a l’Espai Can Verboom tindrà lloc la inauguració de l’escultura de Xavier Raventós per a donar visibilitat a l’Endometriosi. Hi actuaran Teresa Bravo i Norma Ros amb la peça “Contrastos” en un acte que pretén també homenatjar la iniciativa de la nostra veïna Anna Bassols, impulsora de l'Endofest, el festival solidari per donar a conèixer aquesta malaltia ginecològica.

El programa de commemoració del 8 de Març a Premià de Dalt es tancarà amb un taller familiar d’igualtat a càrrec de Teresa Naves a la Biblioteca Jaume Perich i Escala a les 17.30 hores.

A banda, la biblioteca també acull dues exposicions relacionades amb el Dia Internacional de les Dones, “A tu, dona” amb fotografies de Carme Mas (Associació d’Artistes de Premià de Dalt) que es pot visitar fins al 9 de març; i “Trans-forma. Transitant emocions”, que estarà oberta al públic del 29 de març al 29 d’abril.


 

 

Descarregueu-vos totes les activitats programades fent clic en aquest cartell, obra de Lali Rodríguez Tió.

 

Below Content Viewlet

Document Actions