Activitats intercentres

Navigation Bar

Activitats intercentres

Above Content Body

Content Core

Activitat 1- Scrabble a l’aula

Els alumnes de 3r d’ESO van a les classes de cicle superior de primària de les dues escoles públiques i els ensenyen les bases i estratègies del joc. Es realitzen diverses sessions d’Scrabble a l’aula amb la supervisió d’alumnes de secundària responsables del taller.

En una segona fase s’organitza un campionat intern a cada centre (cicle superior a les escoles i 1er ESO a l’institut). Els finalistes de cada centre participen en la fase final intercentres (2 finals paral·leles amb 12 participants a cada una; 4 de cada escola) de la que en sortiran els guanyadors i els finalistes.

És una activitat inclusiva ja que va adreçada a tots els alumnes dels nivells implicats i fomenta la interacció entre els alumnes de primària i secundària dels diferents centres educatius. Dona protagonisme, confiança i responsabilitat als alumnes d’ESO que tutoritzen la fase inicial.

Caldrà tenir en compte adaptar l’activitat d’Scrabble al fet que, per primera vegada, hi ha alumnat d’ESO a l’IE Sta Anna.

 

Activitat 2- Biblioteca a Cel Obert

S’organitza una trobada entre els alumnes de 3r ESO i els alumnes d’educació infantil en un espai exterior. S’ofereixen caixes amb contes i els alumnes d’ESO els llegeixen als d’infantil. És una activitat de relació 1 a 1 en la que els alumnes d’ESO tutoritzen els d’infantil. 

 

Altres exemples d’activitats intercentres que es duen a terme són: 

Internet segura

Els alumnes de 4t ESO fan xerrades als alumnes de 1rESO i de 6è Primària sobre com fer un bon ús de les xarxes. Aquests alumnes dues a terme una formació al respecte a través d’un programa dels Mossos d’Esquadra.

Carta als reis

Els alumnes de 1r de primària de l’escola Marià manent fan la carta als reis i els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Valerià Pujol les contesten fent de reis mags.

Coneix l’Institut

Els alumnes de l’Institut fan una jornada d’acollida de l’alumnat de 6è, fan activitats conjuntes i els ensenyen el centre.

Coneix el Poble 

Juntament amb la Regidoria de Cultura, Biblioteca i Museu l’objectiu és crear un projecte transversal dirigit als centres de Primària i Secundària per tal de donar a conèixer el poble i el seu patrimoni.

Enfortir el sentiment de pertinença a l’entorn i despertar el compromís cívic.

Viu la Música 

Es planteja com a activitat de l’escola de Música oberta a la ciutadania dirigida als infants i joves del diferents centres educatius del municipi. Es proposen diferents activitats amb l'objectiu d'obrir l’Escola de Música al municipi i apropar els infants a la música fent ús de recursos diferents als pròpiament escolars.

Below Content Viewlet

Document Actions