Confinament comarcal amb excepcions i franges horàries a la restauració fins a l'11 de gener

Navigation Bar

Confinament comarcal amb excepcions i franges horàries a la restauració fins a l'11 de gener

#covid19 #restriccions #pandèmia #confinament #mobilitat #premiàdedalt #elmaresme #catalunya

Above Content Body

Content Core

Les noves restriccions aniran acompanyades d'un pla dels Mossos d'Esquadra i les policies locals de Catalunya per assegurar-ne el compliment, sobretot en l'àmbit de la restauració.

Restriccions de reunió

Es podran reunir un màxim de sis persones, amb l'excepció del 24 de desembre, Nadal, Sant Esteve, el 31 de desembre, Cap d'Any i Reis. En aquestes dates es podran reunir fins a deu persones, de dues bombolles com a molt. 

Restriccions a la mobilitat

Es limita la mobilitat a l'àmbit comarcal, amb l'excepció dels desplaçaments per visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o a una destinació fixa, com ara un hotel o una casa rural.

Encara sobre la mobilitat, el govern ha explicat que l'Alt Urgell i Andorra seran com una sola comarca.

Restriccions a la restauració

A partir de dilluns, bars i restaurants només podran obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda.

Els establiments que fan menjar per emportar-se també podran obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l'interior, amb un 30% de l'aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència.

L'excepció, per a la restauració, són els centres comercials, on els bars i restaurants han de tancar per evitar que es concentri vida social en aquests establiments.

Restriccions al comerç

També han de tancar els gimnasos que són dins de centres comercials.

La resta de comerços dels centres comercials poden continuar obrint com fins ara.

Activitats esportives

També podran continuar obrint com fins ara els establiments esportius: els que són a l'aire lliure, amb un aforament màxim del 50%; i els que són interiors, amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia.

El canvi és que, tret de les activitats aquàtiques, les activitats físiques que no es puguin fer portant mascareta només es podran fer a l'exterior.

Activitats culturals

Es mantenen les condicions actuals, d'un aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones.

Centres de culte

El govern recomana un aforament del 30%, amb un màxim de 1.000 persones.

Toc de queda

Es manté el confinament nocturn entre les deu de la nit i les sis del matí, amb l'excepció de les nits de Nadal, de Cap d'Any i de Reis. La nit dels dies 24 i 31 es retarda fins a la una de la matinada, i la nit del 5 de gener, fins a les onze de la nit.

Teletreball, sempre que sigui possible

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha remarcat que es continua recomanant que es faci teletreball sempre que sigui possible.

Below Content Viewlet

Document Actions