Notícies

Navigation Bar

La sala de plens, centre de vacunació per a infants a partir de dijous 16 de desembre

Es posa en marxa la vacunació pediàtrica contra la COVID-19, per a infants de 5 a 11 anys. Imprescindible demanar hora abans al web de VacunaCovid.

Above Content Body

Content Core

A la comarca del Maresme només hi haurà dos punts de vacunació infantil, la sala de plens de l'Ajuntament de Premià de Dalt (plaça de la Fàbrica, 1) i l'Hospital Sant Jaume de Mataró.

Demà s’inicia a Catalunya la vacunació contra la COVID-19 dels infants d’entre 5 i 11 anys. Aquesta vacunació tindrà lloc, principalment, als punts de vacunació poblacionals (PVP), complementats amb altres espais o centres d’atenció primària amb línies pediàtriques. A la Regió Sanitària Metropolitana Nord s'habiliten inicialment 12 punts, la gran majoria gestionats des de l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS. Aquesta oferta es podria ampliar i/o modificar en els propers dies.

Alguns d’aquests PVP només vacunaran infants -com és el cas de Premià de Dalt- mentre que en d’altres municipis es vacunaran infants i adults, sempre amb circuits completament diferenciats; o bé es faran cues diferenciades o es separarà la vacunació per horaris.

 

Cita prèvia, imprescindible

La vacunació del grup d’entre 5 i 11 anys es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, a través de VacunaCovid, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les quals es tingui el telèfon mòbil de contacte. D’altra banda, els infants que es vacunin sense estar acompanyats del s seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat (onloine) o per imprimir, tal com es va preveure amb la vacunació d’adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Als infants se’ls administra la mateixa vacuna que als adults, però la dosi per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una d’11 anys i caldrà administrar-ne dues dosis separades per 8 setmanes.

Pel que fa als infants amb antecedent d’infecció per COVID –amb test d’antigen, PCR o serologia positiva- es vacunaran amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d'inici de símptomes; en cas de tenir infecció després d'haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut 4-8 setmanes de la infecció. Per últim, els que facin 12 anys en els propers mesos es vacunaran amb una dosi de vacuna contra la COVID-19 pediàtrica; si en compleixen 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d'adults.

A continuació trobareu tots els punts de vacunació infantil habilitats a Regió Sanitària Metropolitana Nord:
 

Barcelonès Nord

 • CAP Doctor Robert. Badalona
 • Hospital Germans Trias (Can Ruti). Nou edifici UCI. Badalona
 • Hospital Esperit Sant. Santa Coloma de Gramenet
   

Maresme

 • Sala de plens de l’Ajuntament. Premià de Dalt.
 • Hospital de Sant Jaume. Mataró
   

Vallès Occidental

 • CL Fontetes. Cerdanyola del Vallès
 • CAP Concòrdia. Sabadell.
 • Hospital de Terrassa, planta 1a. Terrassa
 • Mútua Terrassa, c. del Castell, 25, planta 2a. Terrassa
   

Vallès Oriental

 • CAP Sant Miquel. Granollers
 • CAP Plana Lledó. Mollet del Vallès
 • CAP Corró d’Avall. Les Franqueses del Vallès 

Below Content Viewlet

Document Actions