Notícies

Navigation Bar

L’equip de ginecòlegs de l’Hospital de Mataró ha intervingut 70 dones per endometriosi en els últims tres anys

Es produeix quan hi ha teixit endometrial que creix fora de l’úter, la qual cosa provoca inflamació i dolor.

Above Content Body

Content Core

L’equip de ginecòlegs de l’Hospital de Mataró ha intervingut 70 dones per endometriosi en els últims tres anys
© Consorci Sanitari del Maresme

El Servei de Ginecologia del Consorci Sanitari del Maresme atén les pacients d'endometriosi de forma personalitzada, segons els símptomes i la gravetat, i també té molt en compte el desig de la dona de ser mare a l’hora de decidir el tractament. En els últims tres anys, unes 70 dones han hagut de passar per quiròfan a l’Hospital de Mataró per aquesta malaltia.

Infradiagnòstic. El fet que un 20% de les dones amb endometriosi no presentin símptomes i que en molts altres casos es confonguin els símptomes amb dolors normals de la menstruació, fa que es tardi una mitjana de 8 anys en confirmar el diagnòstic de la malaltia.

A la majoria de dones que pateixen endometriosi, la menstruació no els permet fer una vida normal i pateixen els següents símptomes.


Com es tracta?
El tractament més comú són els antiinflamatoris i anticonceptius hormonals. Però hi ha casos que requereixen una intervenció per ressecar  quistos o adherències.

Problemes d’infertilitat. Fins al 40% de les dones que tenen dificultats per tenir fills pateixen endometriosi, ja que la malaltia pot influir en la fertilitat de diverses maneres: distorsiona l'anatomia de la pelvis, produeix adherències, deixa cicatrius en les trompes de Fal·lopi, causa inflamació en les estructures de la pelvis, altera el funcionament del sistema immunitari,
canvia l'entorn hormonal dels òvuls, perjudica la implantació de l'embaràs i altera la qualitat de l'òvul.

En aquest sentit, és important saber que l’embaràs no cura la malaltia, però sí que en paralitza l'evolució  durant la gestació i la lactància.

 

ENDOFEST

A Premià de Dalt el passat 30 d'abril va tenir lloc l'esdeveniment ENDOFEST, un festival solidari impulsat per la nostra veïna Anna Bassols Duran amb què es van recaptar 17.381 EUR que es van destinar íntegrament a la investigació de l'endometriosi que duu a terme l'Hospital Clínic.

Below Content Viewlet

Document Actions