Notícies

Navigation Bar

L’aparcament de rotació del barri Santa Anna-Tió s’unifica amb el barri Santa Maria de Premià de Mar

Govern i oposició van votar a favor de la proposta que defineix el barri Santa Maria, Santa Anna-Tió com a zona única d'aparcament gratuït amb regulació horària.

Above Content Body

Content Core

El Ple ordinari celebrat dilluns 15 de novembre de forma telemàtica va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals que l’estacionament limitat per control horari a la zona del barri Santa Anna – Tió s’unifiqui amb el barri Santa Maria de Premià de Mar. D’aquesta manera, la zona passa a ser considerada com a única i hi podran aparcar els veïns d’una i altra banda del torrent de Santa Anna.

En el decurs de la sessió ordinària també va prosperar la modificació de les característiques i retribució del lloc de treball eventual de confiança denominat Assessor 1 d’Alcaldia. El regidor de Cs, David Expósito, es mostrava molt crític amb aquesta figura i amb “la xarxa clientelar” del consistori. Carlos Garcia des de les files de la Crida, explicava que “per a nosaltres el càrrec eventual ni és la manera de resoldre les necessitats de l’Ajuntament”; mentre que Quim Fornés, portaveu d’ERC, argumentava que “no acabem d’entendre la necessitat sobrevinguda quant a habitatge i urbanisme, i es pot interpretar com una forma de qüestionar la tasca dels serveis tècnics”.  El portaveu del Govern i coordinador de l’àrea de Territori, Carles A. Medina, els responia que “la càrrega de treball d’aquesta àrea és molt alta i per això decidim posar un reforç com a càrrec eventual”. El president del Ple, en aquesta ocasió el primer tinent d’alcalde, Alejandro Costa Urigoitia, per l'absència de l'alcalde, Josep Triadó, tancava les intervencions recordant al plenari que “tots els esforços que puguem dedicar per a resoldre necessitats de territori i urbanisme són benvinguts”.

L’Ajuntament de Premià de Dalt en disposa de 2 -el màxim que permet la llei- i el canvi proposat i aprovat pel Ple estableix que es substitueix la persona assessora en matèria de comunicació per una altra en l’àmbit de Territori. Aquest canvi es va aprovar amb els vots favorables del Govern (Junts i PSC) i els vots en contra de l’oposició, formada per ERC, Crida i Cs. 

Mocions

Tot i que inicialment Crida Premià de Dalt presentava una moció per recuperar els Plens mensuals, aquesta es va deixar sobre la taula amb l’objectiu d’obrir un diàleg entre els diferents grups municipals que faciliti treballar mocions i temes diversos i arribar a un consens sempre que sigui possible.

Precs i preguntes de l’oposició al Govern

ERC va preguntar sobre el Pla d’autoprotecció de l’Espai La Fàbrica i sobre l’efectivitat de la tasca dels “serenos”. També va fer dos precs, un sobre el pas de vianants situat davant el centre comercial que hi ha a la carretera d’Enllaç i l’altre sobre la tapa del piu d’aigua que hi ha a la plaça de la Fàbrica.

Crida Premià de Dalt va formular una pregunta sobre la reparació de la zona de gossos al carrer de l’Oest i un prec relatiu als busos que connecten el municipi amb Barcelona.

Finalment, el regidor de Ciutadans, David Expósito, preguntava sobre les retencions que es produeixen a la carretera d’Enllaç i la carretera de Vilassar per accedir a l’antiga autopista C-32, l’Institut-Escola Santa Anna, el tècnic de Salut, projectes de la regidoria de Cooperació i Solidaritat, Consell de Poble i sobre el projecte urbanístic de Can Botey.

En acabar la sessió ordinària del Ple, el regidor d'Economia, Alejandro Costa, va informar els regidors i regidores que el proper ple seria el de pressupostos, que tindrà caràcter ordinari i es farà al mes de desembre.


Sessió íntegra del Ple 

Portal de vídeo actes

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions